Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Nenavadna razstava Arunasa Revoltasa: SLIKE S KAVNO USEDLINO

Naslovna Slika Za Blog

V galeriji na hodniku Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka gostuje  nenavadna razstava. Vabljeni na ogled od 2.2. do 28. 3. 2024.

Arunas Revotas je edini litovski umetnik, ki za slikanje uporablja kavno usedlino. Tudi zato so njegove slike drugačne, nenavadne in pritegnejo pozornost.

V tujini mnogi umetniki slikajo s kavnimi toni, vendar ne z usedlino, zato je unikaten tudi v svetovnem merilu.

Rojen je bil v Panevežyju, kjer je tudi odraščal. Zdaj živi v kraju Velžys, nedaleč stran od Panevežyja, kjer se nahaja knjižnica s katero smo pobrateni v programu NAPLE Sisters Libraries.

Njegove slike so pritegnile veliko pozornosti. Postavil je več kot 30 razstav v knižnicah in kulturnih centrih širom po Litvi.

Ko ga vprašajo, kaj hoče s svojimi slikami doseči, kakšno sporočilo nosijo njegova dela, odgovori, da ne razmišlja o tem, da slika spontano. Enostavno uživa v skodelici kave in nato porabi usedlino za slikanje.

S kavo je začel slikati pomladi 2021. 2022 je izdal knjigo poezij z naslovom S kavo skozi življenje. Opremil jo je o z ilustracijami, naslikanimi s kavo. Knjiga odraža avtorjev pogled na življenje in umetnost.