Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Bralni klub DIVJA LOKA – Dušan Šarotar: Zvezdna karta

Bralni klub Divja Loka je bralna skupnost, ki združuje ljubitelje dobre knjige. V svojo družbo vabimo vse, ki radi berete in uživate v pogovorih o prebranih temah. Prebirali bomo različno literaturo, katere skupna točka je, da šteje za aktualno, kvalitetno in družbeno kritično. Zakaj se ne bi pridružili bralnemu klubu in prebrali čim več knjig? Vabljeni!

Bralne klube že tretje leto organizira in pripravlja Anja Eržen iz Kulturnega društva Grable.

Prijave sprejemamo na elektronskem naslovu drustvograble@gmail.com.

V mesecu novembru bomo brali in govorili o knjigi Zvezdno karto Dušana Šarotarja, ki je izšla pri založbi Goga in bila nominirana za letošnjo nagrado kresnik.

Roman govori o času po drugi svetovni vojni, ko so leta 1944 iz Murske Sobote deportirali vse Jude. Med njimi so bili Roža, Evgen in Franjo, ki se je edini vrnil. Njihovo zgodbo – zgodbo o dobrih ljudeh, otožni pokrajini in zločinu, ki jo je zaznamoval za vedno – pripoveduje služkinja Žalna. To je povest o dobrih ljudeh, ki jih ni več, zato lahko živijo samo še v besedah in predmetih, a tudi zgodba o večno melanholični panonski pokrajini med Šalovci, Čakovcem in Soboto, v katero sta zgodovina in njen zločin zarezala strašno rano. To je zgodba, ki je Dušan Šarotar ne bo nikoli prenehal zapisovati, in je poleg vsega drugega visoka pesem slovenščine in primer slogovne dovršenosti, kakršnih je malo v slovenski literaturi.

 

Seznam knjig, ki jih bomo v klubu obravnavali v naslednjih mesecih:

  • NEZAKONITA MELANHIJA – Carlos Pascual: 15. 12. 2022