Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

BRALNI KLUB DIVJA LOKA – ONLINE

Na bralnem klubu se zbiramo ljubitelji branja in debatiramo o vnaprej določenem literarnem delu. Tokratno branje je delo Veronike Simoniti, Ivana pred morjem, nagrajeno s kresnikom 2020. Bralne klube vodi in moderira Anja Eržen. Prijave zbiramo na drustvograble@gmail.com. Vabljeni vsi, ki uživate v družbi knjige in bralcev.
Bralni klub je ODPRTEGA TIPA, zato se nam lahko pridruži kdorkoli in kadarkoli.
Kratek opis romana: Pripovedovalka se iz Pariza vrne v slovensko Primorje, da bi počistila stanovanje pokojne mame za resnega kupca. V kupu porumenelih fotografij najde sliko babice, ki z eno roko drži njeno petletno mamo, drugo roko pa polaga na nosečniški trebuh. Kaj se je zgodilo z otrokom v trebuhu?
Povezava do spletnega dogodka: https://meet.google.com/gzh-hyfd-hem
Več:
Naša agenda je povečanje števila divjih bralcev. To so vsi, ki divje berejo – divje pomeni veliko, navdušeno, hlastajoče, silovito, hrupno – no, hrupno lahko prihranimo predvsem za srečanja in burne pogovore v knjižnici.
Srečanja bodo potekala enkrat mesečno – vsako zadnjo sredo v mesecu.
Potek:
Vsak mesec bomo prebrali eno knjigo in se o njej pogovarjali, si izmenjevali mnenja, iskali literarne vzporednice, primerjali osebne izkušnje, se ozirali v zgodovino in zasledovali aktualno družbeno dogajanje.
Do konca leta 2020 bomo prebrali in govorili še:
Marco Missiroli: Zvestoba (decembrski termin bomo določili naknadno).

Bralne klube pripravlja Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka v sodelovanju s kulturnim društvom Grable in skladom RS za kulturo -JSKD-jem.