Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Obrazi slovenskih pokrajin – NEJC BEČAN

Torkov večer s knjižnico – Obrazi slovenskih pokrajin: Nejc Bečan

Nejc Bečan je dirigent, skladatelj in saksofonist, je svojo glasbeno pot začel v Tržiču. Izobraževanje je nadaljeval na Konzorciju za glasbo in balet. Študiral je na Akademiji za glasbo, kjer je leta 2009 z odliko diplomiral v razredu prof. Janija Goloba. Na Akademiji za glasbo je v letu 2012 zaključil študij dirigiranja. Podiplomski študij dirigiranja je nadaljeval na Univerzi za glasbeno in upodabljajočo umetnost na Dunaju. Kot skladatelj se je uveljavil doma in v tujini. Od leta 2014 je dirigent in umetniški vodja Orkestra slovenske policije. Več let sodeluje tudi kot dirigent Simfoničnega orkestra Gimnazije Kranj. Bil je udeleženec številnih mojstrskih tečajev v tujini, na katerih se je izpopolnjeval pri različnih maestrih in si z njihovimi orkestri pridobival glasbene izkušnje.

Pogovor bo vodila novinarka Maja Stepančič.

V projektu pogovorov z znanimi Gorenjci sodelujemo gorenjske splošne knjižnice: Mestna knjižnica Kranj, Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, Knjižnica A. T. Linharta Radovljica, Knjižnica dr. Toneta Pretnarja, Tržič in Občinska knjižnica Jesenice.

Pogovor se bo odvijal v živo v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja v Tržiču in preko YouTube kanala Knjižnice https://www.youtube.com/channel/UCD_jyWTLYrVZBfCd2XG9y3w, kjer bo ostal tudi posnetek, prav tako pa bo naknadno objavljena na podkastu naše Knjižnice.