Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

VEČERI NA TERASI: AMAYA IN UROŠ PERIĆ

Že peto sezono zapored bomo na terasi Knjižnice Ivana Tavčarja v Škofji Loki gostili cikel vrhunskih glasbenih doživetij, znanih pod nazivom Večeri na terasi. V sproščenem vzdušju in s čudovitim razgledom na mesto bomo v poletnih mesecih prisluhnili izvajalcem, ki znajo poskrbeti za nepozabne spomine.

 

V Škofjo Loko prihajata Amaya in Uroš Perić. Avgustovski večer vam bosta začinila s koncertnim repertoarjem “Cheek to cheek,” ki združuje priredbe soul/blues/jazz glasbenih uspešnic iz obdobja od 30. do 60. let.

 

Vstopnice so na voljo v Knjižnici Ivana Tavčarja Škofja Loka na Šolski ulici 6 v ustaljenem odpiralnem času in NA SPLETU

Cena vstopnice: 20 €

 

Še preden pa se vidimo na terasi, vas vabimo, da vstopite v nek drug čas.

Piše se leto 1950. V svoji najboljši opravi sedite v Blunote jazz klubu v New Yorku, v zraku se prepleta vonj parfuma, cigar in konjaka. Vaše telo opijajo soul/blues/jazz melodije v sožitju dveh žametnih glasov, ki vas zapeljivo vabita v svet občutkov in spominov, ki se vsaj tisti trenutek zdijo tako znani in polni hrepenenja, kot bi jih nekdaj že doživeli.

Tako se zgodi CHEEK TO CHEEK.

Koncert »CHEECK TO CHEECK« je glasbena poslastica dveh najbolj markantnih soul glasov črnske glasbe na domačih tleh, ki sta s svojo karizmatičnostjo in vrhunsko izvedbo prepričala že največja glasbena svetovna imena (Quincy Jones, Sheila Raye Charles, Jacob Collier, Ernie Watts,…). Tako Uroš Perić Perry kot Amaya Maja Keuc sta že uveljavljeni imeni na slovenski glasbeni sceni z dolgoletnimi izkušnjami in prisostvovanji na najbolj uveljavljenih odrih v tujini. Končno je napočil čas, da tesna glasbena prijatelja združita moči in svojo ljubezen do afriško-ameriške glasbe okronata s tem izjemnim glasbenim večerom na terasi.

 

V primeru slabega vremena bo koncert v Sokolskem domu.

Pred vstopom na prizorišče bomo preverjali izpolnjevanje PCT pogojev. Število udeležencev bo omejeno v skladu s trenutnimi navodili in priporočili NIJZ!

Vabljeni!

 

Hvala podpornikom Večerov na terasi:
– Občina Škofja Loka
– Računovodski servis Coffou
– Agencija Čelik in Zavarovalnica Generali
– Klub škofjeloških študentov
– Lekarna mesto-37
– Masažni studio AŽ
– Jesharna
– Sanjski šopek

Medijski sponzorji:
– Kino Sora
– Radio Sora
– Loške novice