Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Večeri na terasi: MEF & Slavko Ivančić

Že četrto sezono zapored bomo na terasi Knjižnice Ivana Tavčarja v Škofji Loki gostili cikel vrhunskih glasbenih doživetij, ki smo jih poimenovali Večeri na terasi. V sproščenem vzdušju in s čudovitim razgledom na mesto bomo v poletnih mesecih prisluhnili izvajalcem, ki znajo poskrbeti za nepozabne spomine.

V soboto, 4. julija 2020, v Škofjo Loko s primorskega konca prihajata stara prijatelja in vsem dobro znani glasbeni legendi – Slavko Ivančić in Drago Mislej – Mef. Valovi, oblaki in morje že desetletja zaznamujejo njuno ustvarjanje in verjamemo, da bosta tudi na terasi poskrbela za prijetno poletno vzdušje z vsem dobro znanimi hiti.

Na kitari ju bo spremljal Matjaž Švagelj.

Cena vstopnice: 15 €

Vstopnice bodo na voljo v Knjižnici Ivana Tavčarja od torka, 16. 6. 2020, dalje…

Slavko Ivančić

je eden najboljših slovenskih glasbenozabavnih vokalistov. Poleg solo kariere je nastopal v skupinah Faraoni, Bazar, Casino Band, Grupa Vivak in v različnih klapah. Je umetniški vodja festivala Melodije morja in sonca. Je pevec z veliko začetnico in je legenda. Prav tako kot njegi komadi, ki jih vsi dobro poznamo: Ko mene več ne bo, Črta, Kar je res, je res in mnogi drugi. Na odru se mu bo pridružil Drago Mislej – Mef.

Drago Mislej – Mef

je pisec besedil popevk in glasbenik, kantavtor, novinar in producent, ki je leta 2017 prejel nagrado Franeta Milčinskega – Ježka.

“Duhovit Primorec s smislom za mediteransko improvizacijo v slovenskem kulturnem prostoru ustvarja že več kot štirideset let. Mefa odlikuje dobronamerna človeška natura. V razdejani družbeni in medijski krajini v različnih medijih govori in piše o tistem nekaj, kar se je imenovalo kolektivni duh in pripadnost. Tistem, kar nas je delalo boljše. Z zanj značilno lahkotnostjo z vsakim živim bitjem najde stik in nesebično pomaga. Vzame si čas za zgodbe drugih, njihove usode nehote najdejo odmev v njegovih besedilih,” je o njem zapisala žirija.

Povezan je z različnimi slovenskimi izvajalci, za katere je napisal kultne skladbe: Dober dan (Bazar), V San Simonu (Faraoni), Anita ni nikoli (Halo), Veter z juga (Tinkara Kovač), Črta (Slavko Ivančič) in mnoge druge.

Vabljeni na teraso!

Slavko Ivančić vas vabi na nepozaben koncert …

Na terasi mladinskega oddelka se že to soboto obeta krasen dogodek: Večeri na terasi: MEF & Slavko Ivančić. ???Nekaj razlogov za obisk v spodnjem videu navede tudi Slavko Ivančić, ki se – tako kot mi – koncerta že zares veseli. ?

Objavil/a Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka dne Ponedeljek, 29. junij 2020