Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Bralni klub Divja Loka je bralska skupnost, ki združuje ljubitelje knjig. V svojo družbo vabimo vse, ki radi berete in uživate v pogovorih o prebranih zgodbah. Prebirali bomo različno literaturo in se seznanili z različnimi žanri, temami in literarnimi svetovi. Zakaj se ne bi pridružili bralnemu klubu in postali aktivnejši bralci?

Bralne klube že tretje leto organizira in pripravlja Anja Eržen iz Kulturnega društva Grable.

Prijave sprejemamo na elektronskem naslovu drustvograble@gmail.com.

V  aprilu se lotevamo izjemno pretresljivega romana priznane hrvaške pisateljice Slavenke Drakulić Kot da me ni. Drakulićeva javnost  nagovarja s temami, o katerih v javnosti ne govorimo veliko. Njena zadnja knjiga prevedena v slovenščino je Nevidna ženska in druge zgodbe. Ta govori o staranju in položaju ženske v tretjem življenjskem obdobju. Delo, ki ga bomo premlevali na aprilskem bralnem klubu, pa zadeva nedotakljivost ženskega telesa in vojno. Kot da me ni …

Telo ženske tako ali tako nikoli povsem njeno, pripada drugim – moškim, otrokom, družini – med vojno – vojakom.

S. je mlada samska učiteljica v vasi B. nekje v Bosni. Maja 1992 pripeljejo v vas trije avtobusi. Peščico moških, ki so še ostali, postrelijo. Ženske in otroke, med njimi je tudi S., pa odpeljejo v taborišče. Vrh že tako grozljivega dogajanja v taborišču predstavlja »ženska soba«, kamor nasilni in pijani vojaki odvlečejo izbrana dekleta, nad katerimi se ponoči izživljajo. Marsikatera od njih se ne vrne več v sobo. (Dobre knjige)

Vabljeni k branju in pogovoru.