Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

E-viri

Seznam vseh e-virov:

Navodila za uporabo:

Člani knjižnice lahko brezplačno dostopate do zbirke 490 avdiovizualnih del, za registracijo pa potrebujete le e-naslov, številko članske izkaznice in knjižnično geslo. Pester nabor filmov, od največjih klasik do težko dostopnih filmskih zakladov, vas pričakuje na: https://bsf.si/sl/.

Navodilo za registracijo uporabniškega računa, povezavo knjižnice in ogled slovenskih filmov na spletu: Navodila_za_izposojo_filmov.pdf

Na spletnem portalu BIBLOS si lahko izposodite številne e-knjige, ki jih lahko prebirate na e-bralnikih, pametnih telefonih, tablicah in računalnikih.
Vse kar potrebujete je številka članske izkaznice knjižnice in geslo za storitev Moja knjižnica (če ga še nimate, pokličite v knjižnico). 
Primer: če je številka vaše članske izkaznice 091243, bo vaše uporabniško ime na Biblosu: sikskl091243, geslo za Biblos pa enako tistemu, ki ga že uporabljate za storitev Moja knjižnica
Preprosta navodila za uporabo najdete tukaj: https://www.biblos.si/kako-deluje

Obveščamo vas, da ker slovenske splošne knjižnice s ponudnikom e-knjig  za leto 2024 še niso sklenile dogovora, trenutno ne moremo kupovati novih naslovov elektronskih knjig in obnavljati pretečenih licenc že kupljenih naslovov e-knjig.

Člani knjižnic si elektronske knjige na portalu Biblos še vedno lahko izposojajo.

Postopek izposoje zvočnih knjig je enostaven, pogoje je le urejeno članstvo v naši knjižnici ter naložena aplikacija na vašem mobilnem telefonu. Več informacij o avdio knjigah in ponudbo knjig si lahko ogledate na povezavi audibook.si.
Aplikacijo Audibook si prenesete:
– v trgovini Play (za Android telefone)
– v trgovini App Store (za Apple telefone).

Spremljajte  trenutno izbiro avdio knjig naše knjižnice, ki jo bomo tudi ves čas dopolnevali. Naenkrat imate lahko izposojenih do 5 knjig, trajanje posamezne izposoje pa je 14 dni. Navodila za izposojo si lahko ogledate v video vodiču na desni strani.

Preko elektronskega vira PressReader brezplačno dostopate (tudi preko mobilne aplikacije) do številnih slovenskih in tujih časnikov in revij , ki jih lahko prebirate na vaših e-napravah.
Za vpis potrebujete številko članske izkaznice in geslo, ki ga sicer uporabljate za storitev Moja knjižnica.

Hitra povezava do E-knjig, časopisov, revij, enciklopedij, katalogov in drugih podatkovnih zbirk:

Elektronski viri dostopni iz prostora knjižnice

V omrežju knjižnice je mogoč dostop do celotnih člankov nekaterih elektronskih virov. Pomoč poiščite pri knjižničarju, ki vam bo dostop omogočil.

DELO

https://www.delo.si/ 

Možen je tudi oddaljen dostop preko vira PressReader.

DNEVNIK

https://www.dnevnik.si/ 

Možen je tudi oddaljen dostop preko vira PressReader.

FINANCE

https://www.finance.si/

Možen je tudi oddaljen dostop preko vira PressReader.

SLOVENSKE NOVICE

https://www.slovenskenovice.si/

Možen je tudi oddaljen dostop preko vira PressReader.