Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

E-viri

Seznam vseh e-virov:

Navodila za uporabo:

Člani knjižnice lahko brezplačno dostopate do zbirke 490 avdiovizualnih del, za registracijo pa potrebujete le e-naslov, številko članske izkaznice in knjižnično geslo. Pester nabor filmov, od največjih klasik do težko dostopnih filmskih zakladov, vas pričakuje na: https://bsf.si/sl/.

Navodilo za registracijo uporabniškega računa, povezavo knjižnice in ogled slovenskih filmov na spletu: Navodila_za_izposojo_filmov.pdf

S 1. junijem 2024 je BIBLOS in s tem lastnica založba Beletrina enostransko prekinila zagotavljanje storitve izposoje e-knjig v splošnih knjižnicah. Obveščamo vas, da bo s 17. junijem zaživel nov portal za izposojo e-knjig COBISS-ELA.

Postopek izposoje zvočnih knjig je enostaven, pogoje je le urejeno članstvo v naši knjižnici ter naložena aplikacija na vašem mobilnem telefonu. Več informacij o avdio knjigah in ponudbo knjig si lahko ogledate na povezavi audibook.si.
Aplikacijo Audibook si prenesete:
– v trgovini Play (za Android telefone)
– v trgovini App Store (za Apple telefone).

Spremljajte  trenutno izbiro avdio knjig naše knjižnice, ki jo bomo tudi ves čas dopolnevali. Naenkrat imate lahko izposojenih do 5 knjig, trajanje posamezne izposoje pa je 14 dni. Navodila za izposojo si lahko ogledate v video vodiču na desni strani.

Preko elektronskega vira PressReader brezplačno dostopate (tudi preko mobilne aplikacije) do številnih slovenskih in tujih časnikov in revij , ki jih lahko prebirate na vaših e-napravah.
Za vpis potrebujete številko članske izkaznice in geslo, ki ga sicer uporabljate za storitev Moja knjižnica.

Hitra povezava do E-knjig, časopisov, revij, enciklopedij, katalogov in drugih podatkovnih zbirk:

Elektronski viri dostopni iz prostora knjižnice

V omrežju knjižnice je mogoč dostop do celotnih člankov nekaterih elektronskih virov. Pomoč poiščite pri knjižničarju, ki vam bo dostop omogočil.

DELO

https://www.delo.si/ 

Možen je tudi oddaljen dostop preko vira PressReader.

DNEVNIK

https://www.dnevnik.si/ 

Možen je tudi oddaljen dostop preko vira PressReader.

FINANCE

https://www.finance.si/

Možen je tudi oddaljen dostop preko vira PressReader.

SLOVENSKE NOVICE

https://www.slovenskenovice.si/

Možen je tudi oddaljen dostop preko vira PressReader.