Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Izposoja, naročila, podaljšave, rezervacija gradiva, plačila dolgov

Izposoja gradiva

V knjižnici si lahko gradivo izposodite ob predložitvi članske izkaznice. Po izposoji prejmete tiskan izpis izposojenega knjižničnega gradiva z datumi vračila. Rok izposoje lahko kadarkoli preverite tudi preko 24-urnega spletnega servisa COBISS+ Moja knjižnica. Za vstop v servis potrebujete številko članske izkaznice in geslo, ki ga pridobite  v knjižnici.

V izbranih e-virih si lahko na daljavo izposodite tudi e-knjige, prebirate e-revije ali iščete informacije v enciklopedijah in drugih specializiranih bazah podatkov.

Podaljševanje izposojenega gradiva, rezervacija gradiva

S pravočasnim vračilom ali podaljšavo izposojenega knjižničnega gradiva se izognete plačilu stroškov zamudnine.  Podaljševanje  in rezervacija gradiva je možna:

Medknjižnična izposoja

Kot član knjižnice lahko po medknjižnični izposoji naročite tudi gradivo, ki ni na voljo v naši knjižnici. Medknjižnična izposoja za strokovno gradivo, ki je naročeno iz gorenjskih splošnih knjižnic, je brezplačna.  

Za ostalo gradivo, naročeno iz drugih slovenskih ali tujih knjižnic, je potrebno poravnati stroške medknjižnične izposoje po ceniku knjižnice. 

Gradivo lahko naročite tako, da izpolnite obrazec za naročilo ter ga osebno oddate pri izposojevalnem pultu ali pa ga posredujete po elektronski pošti na naslov medknjiznicna@knjiznica-skofjaloka.si

 

Pri uporabi medknjižnično izposojenega gradiva je potrebno upoštevati pravila (način uporabe in rok izposoje) knjižnice, ki je gradivo posodila. Rok izposoje je možno podaljšati  

O potrditvi podaljšanja vas obvestimo na navedeni e-naslov. 

 

Plačevanje obveznosti po spletu

Obveznosti lahko poravnate ob obisku knjižnice ali preko spletne storitve Moja knjižnica, za kar potrebujete  številko članske izkaznice in geslo, ki ga dobite v knjižnici.

V levem seznamu izberete Dolgovi, omejitve in na ekranu se izpišejo terjatve, pod njimi je gumb Spletno plačilo.

Spletno Plačilo1

Po kliku  nanj se odpre spletna stran Uprave za javna plačila UJP e-plačila.

Izbirate lahko med različnimi možnostmi plačevanja: različne plačilne kartice, mobilno plačevanje ali preko spletne banke.

Spletno Plačilo2
Spletno Plačilo3

Če je bilo plačilo uspešno izvedeno, boste  po e-pošti dobili potrdilo o plačilu.