Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

AGATA TOMAŽIČ, pisateljica kratkih zgodb

Torkov večer s knjižnico – literarni pogovori POD LUPO

V ciklu literarnih pogovorov Pod lupo se bomo tokrat pogovarjali o njenih kratkih zgodbah s pisateljico Agato Tomažič.

“Seveda Miha nikakor ni bil človek, ki bi jemal v obzir ljudske modrosti: vse ljudsko je preziral. A tokrat je moral celo on priznati, da ima ljudski rek, po katerem hudič hodi srat na kup, določeno poanto.” – iz knjige Česar ne moreš povedati frizerki.

Dragi ljubitelji in ljubiteljice knjig in branja, vabimo vas na literarni dogodek s pisateljico Agato Tomažič, ki bo po neskončno dolgem času potekal v živo na terasi mladinskega oddelka Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka.

Govorili bomo o pisateljičinih kratkih zgodbah, ki so zbrane v dveh zbirkah Česa ne moreš povedati frizerki in Nož v ustih. Pokukali bomo v izbor potopisnih reportaž Zakaj potujete v take dežele in roman Tik pod nebom.

Zgodbe nam vedno govorijo o resničnosti, ki nas obkroža. Agata Tomažič je nedvomno mojstrica dobre fikcije, njeni stavki in pomeni pa so vedno privihani v hudomušni nasmeh.

Pogovor bo povezovala Anja Eržen iz Kulturnega društva Grable.

Nekaj besed o pisateljici:

Agata Tomažič (1977) je začela pisati v novinarskem krožku OŠ Riharda Jakopiča. Pozneje v življenju, ko si je pridobila tudi ustrezna izkazila o izobrazbi (matura na gimnaziji Poljane ter diplomi iz francoskega jezika s književnostjo na FF in novinarstva na FDV), je imela srečo, da so ji za pisanje in vse domisleke v zvezi s tem tudi plačevali, sprva pri Delu, zdaj na ZRC SAZU, kjer je zaposlena za PRR – promocijo raziskovalnih rezultatov. Njeni najbolj znani naslovi so Česar ne moreš povedati frizerki, Zakaj potujete v take dežele? ter Nož v ustih. Nekaj knjig je tudi prevedla, v zadnjem času pa je prepoznavna tudi zaradi knjige Ne sprašujte za pot: blodnik po Istri, ki jo je pisala v soavtorstvu.

V primeru pogojev, ki ne bi omogočali izvedbe prireditve na terasi, bo le ta potekala v živo preko orodja ZOOM z neposrednim prenosom na naši FB strani, v posnetku pa bo dostopna naknadno tudi na YouTube kanalu naše Knjižnice.

 

Obvestilo:

Končni uporabniki in nastopajoči na javnih kulturnih prireditvah morajo opraviti obvezno predhodno testiranje na SARS-CoV2, pri čemer je udeležba dopustna le ob negativnem testu, cepljenju ali prebolelosti.