Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

BRALNI KLUB DIVJA LOKA: Ajda Bračič – Leteči ljudje

Vabljeni k sodelovanju pri bralnem klubu za odrasle.

V maju beremo Ajdo Bračič, ki je napisala knjigo Leteči ljudje. To je zbirka kratke proze, ki je leta 2022 dobila nagrado Mete Krese za najboljšo zbirko kratkih zgodb. Zbirko je izdala založba LUD Literatura.

Ajda Bračič je študirala je na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, deluje kot publicistka, urednica, kustosinja in arhitektka. Vodi stičišče za prenovo in trajnostno bivanje Kajža. Leta 2022 je izšel njen literarni prvenec, zbirka kratkih zgodb z naslovom Leteči ljudje.

Knjiga Leteči ljudje vsebuje dvajset zgodb, med katerimi bi nekatere lahko označili kot kratke kratke zgodbe, nekaj pa jih lahko pravzaprav beremo tudi kot pesmi v prozi (npr. Leteči ljudje, Akvarij, Tri zgodbe o odnehanju). Za besedila je značilno nenehno prehajanje – med svetovi, življenjem in smrtjo, nebom in Zemljo, resničnostjo in domišljijo.

V zgodbah dobijo glas obstranci oziroma tisti, ki so običajno skriti pred našimi očmi (brezdomci, starejši, mrtvi). Izseki iz njihovih življenj so brez začetka in konca, bralec je vržen v dogajanje, slednje ves čas preskakuje med časi, kraji, osebami oziroma pripovedovalci, in se razkriva postopoma.

Skupni imenovalec vseh zgodb je preizpraševanje o tem, ali in kako bi lahko živeli drugačno življenje od tistega, ki ga živimo.

(Portal Dobre knjige)

Prosimo, da se na bralni klub Divja Loka prijavite na drustvograble@gmail.com.

Bralni klubi so namenjeni razvoju bralne kulture in kulture dialoga, povezovanju in druženju s knjigami.

Moderira in pripravlja jih Anja Eržen.

 

Vabljeni k branju in sodelovanju.