Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

BRALNI KLUB DIVJA LOKA: Madeline Miller – AHILOVA PESEM

Bralni klub Divja Loka je bralska skupnost, ki združuje ljubitelje knjig. V svojo družbo vabimo vse, ki radi berete in uživate v pogovorih o prebranih zgodbah. Prebirali bomo različno literaturo in se seznanili z različnimi žanri, temami in literarnimi svetovi. Zakaj se ne bi pridružili bralnemu klubu in postali aktivni bralci?

Bralne klube že tretje leto organizira in pripravlja Anja Eržen iz Kulturnega društva Grable.

Prijave sprejemamo na elektronskem naslovu drustvograble@gmail.com.

V  maju se bomo lotili romana Ahilova pesem pisateljice Madeline Miller. Knjigo je prevedla Polona Glavan, izdala pa založba Sanje. Spomnili se bomo slavne Homerjeve Iliade in Ahilove jeze. Potovali bomo v staro Grčijo.

Več o zgodbi:

Edinstvena zgodba o legendarnem grškem junaku Ahilu, njegovem intimnem prijateljstvu s Patroklosom in trojanski vojni. Prvenec izpod peresa avtorice Kirke je osupljiv literarni dosežek, v bliskajoč se roman pregnetena snov Homerjeve Iliade, ki vrvi od napetih podvigov ter v velikem slogu razgrinja zgodbo o bogovih, kraljih, nesmrtni slavi in človeškem srcu. Čudovito zasnovana in izpisana zgodba je epski oder, v zakulisju katere najde prostor intima: nezajezljiva romantična ljubezen, ki ne priznava ne spolnih ne družbenih ne usodinih pregrad. Z nagrado orange ovenčan roman bralcem in bralkam poklanja razburljivo, globoko ganljivo in povsem edinstveno potovanje v staro Grčijo.

Vabljeni k branju in pogovoru.