Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

BRALNI KLUB DIVJA LOKA: Ian McEwan – V imenu otroka

Vabljeni k sodelovanju pri bralnem klubu za odrasle. V aprilu bomo brali knjigo V imenu otroka britanskega pisatelja Iana McEwana. Bralni klub bomo tokrat pripravili skupaj z bralnim klubom Občinske knjižnice Jesenice. Člani jeseniškega bralnega kluba bodo prišli k nam na obisk, pogovor bomo torej delili in spletli nove vezi.

 

Več o avtorju in knjigi:

Ian McEwan je zelo zanimiv in priljubljen britanski pisatelj, ki ga postavljajo ob bok imenom, kot so Julian Barnes, Martin Amis, Salman Rushdie … Zaradi njegovih zgodnjih del, ki so polna ekscentričnih likov in drznih obravnav tabuizirane spolnosti ter veljajo za nekakšno literarno različico filmov Lyncha in Cronenberga, se ga je prijel vzdevek MacAbre, Mračni. (Bukla)

Roman V imenu otroka angleškega pisatelja Iana McEwana prinaša vpogled v svet sodišč, hkrati pa glavno protagonistko Fiono Maye, sodnico londonskega civilnega sodišča, spremljamo tudi v zasebnem življenju. Njene sodbe žanjejo spoštovanje med kolegi, za domačimi zidovi pa se sooči s krizo v partnerski zvezi, ko ji mož odkrito pove, da si želi kratkotrajne ljubezenske zveze z mlajšo žensko. Obžaluje tudi, da jo je poklicna pot odvrnila od materinstva, na njeno sodniško tehnico pa so največkrat postavljene ravno pravice otrok, ki jih je potrebno zakonsko zavarovati pred interesi staršev. (Dobre knjige)

Prosimo, da se na bralni klub Divja Loka prijavite na drustvograble@gmail.com.