Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Bralni klub DIVJA LOKA – SERGEJ CURANOVIĆ: PLAVALEC

Bralni klub Divja Loka je bralska skupnost, ki združuje ljubitelje dobre knjige. V svojo družbo vabimo vse, ki radi berete in uživate v pogovorih o prebranih zgodbah. Prebirali bomo različno literaturo in se seznanili z različnimi temami, žanri, poetikami in literarnimi svetovi. Zakaj se ne bi pridružili bralnemu klubu in postali aktivni bralci?

Bralne klube že tretje leto organizira in pripravlja Anja Eržen iz Kulturnega društva Grable. Srečanje poteka na Mladinskem oddelku Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka ter na spletu.

Prijave sprejemamo na elektronskem naslovu drustvograble@gmail.com.

 

V februarju bomo brali knjigo kratkih zgodb Plavalec pisatelja Sergeja Curanovića. Sergej Curanović (1980) je diplomirani pravnik, ki dela kot prevajalec. Živi v tujini, doslej pa je izbral več objav v slovenskih literarnih revijah. Plavalec je njegov prvenec, zanj je leta 2020 dobil nagrado novo mesto short, ki je nagrada za najboljšo zbirko kratkih zgodb. Zgodbe Plavalca se izogibajo vsakršni uvrstitvi. Za razliko od trendov so večinoma dolge in razprostranjene, z romanesknim zamahom in pozornostjo za detajle, vendar kljub temu napisane v ekonomičnem slogu. V njih je največ prostora prepuščenega izrisu nenavadnih, posebnih likov in njihovih nazorov v nevsakdanjih, tujih ali zagatnih okoliščinah. V zgodbi z naslovom Nnkhovi spomini tako recimo spremljamo pleme prazgodovinskih nomadov, ki v iskanju boljšega življenja, pa tudi zaradi prvih klic radovednosti, zapusti svoj prvotni dom in se poda v raziskovanje okolja, pri čemer avtor spremlja, kako se v ljudeh rojevata prva zavest in kompleksni kulturni spomin.

 

V naslednjih mesecih bomo v klubu brali:

30. 3. 2023 ob 19.00: GEORGE ORWELL: 1984

20. 4. 2023 ob 19.00: SLAVENKA DRAKULIĆ: KOT DA ME NI

25. 5. 2023 ob 19.00: MADELINE MILLER: AHILOVA PESEM

15. 6. 2023 ob 19.00: TINA VRŠČAJ: NA KLANCU