Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Bralni klub DIVJA LOKA – Lana Bastašić: UJEMI ZAJCA

Bralni klub Divja Loka je bralna skupnost, ki združuje ljubitelje dobre knjige. V svojo družbo vabimo vse, ki radi berete in uživate v pogovorih o prebranih temah. Prebirali bomo različno literaturo, katere skupna točka je, da šteje za aktualno, kvalitetno in družbeno kritično. Bralne klube že tretje leto organizira in pripravlja Anja Eržen iz Kulturnega društva Grable.  Novo leto je pravi čas za nove odločitve. Zakaj se nebi pridružili bralnemu klubu in prebrali čim več knjig? Vabljeni!

Prijave sprejemamo na elektronskem naslovu drustvograble@gmail.com.

Založnik o knjigi:

Dobitnica nagrade Evropske unije za literaturo 2020 se v svojem udarnem prvencu Ujemi zajca potopi globoko v kalne vode prijateljstva in odraščanja. Čustveno in narativno bogato seciranje zapletenega prijateljstva med dvema ženskama, ki ju življenje razdruži, nato pa spet pripelje skupaj, je umeščeno v format road trip romana po cestah nekdanje Jugoslavije. 

Dvanajst let je minilo, odkar sta si zadnje besede izmenjali nerazdružljivi prijateljici iz otroštva Lejla in Sara, a nepričakovani telefonski klic vrže Saro nazaj v svet, ki ga je pustila za seboj. Boleči spomini in zven pokopanega jezika se osvobojeno dvignejo na površje in se v temini razrastejo po njenem skrbno kultiviranem novem življenju v Dublinu. Po spletu nepredvidljivih okoliščin se nekdaj nerazdružljivi prijateljici odpravita na potovanje iz Bosne na Dunaj v iskanju Lejlinega izgubljenega brata Armina in nevede skočita v zajčjo luknjo skupne preteklosti. Tam nanju čaka spoznanje, da se v življenju marsikaj ne razplete po skrbno snovanih otroških pričakovanjih … Pot ju odpelje veliko dlje od od vojne razdejane in razklane domovine, Sara pa ugotovi, da nikoli ne more zares ubežati svoji preteklosti in Lejli – ti dve stalnici njenih otroških dni sta neločljivo povezani. Ko se po številnih nenavadnih prigodah približata končnemu cilju, se Sara spopada s kaosom njunega burnega odnosa in z Lejlinimi nasprotujočimi se spomini na skupno preteklost, to pa jo prisili, da obračuna sama s sabo in razišče prelomne dogodke, ki so jo zaznamovali.

 

Seznam knjig, ki jih bomo v klubu obravnavali v naslednjih mesecih: