Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Bralni klub Divja Loka

Res je! V Škofji Loki ustanavljamo BRALNI KLUB in osrečujemo vse ljubitelje branja!

Poleg vseh dobrobiti bralnih klubov menimo, da takšna oblika druženja spada v vsak kraj z nekim kulturnim središčem in radovednimi ljudmi, še posebej pa v tako navdihujočo meste, kot je Škofja Loka.
Prvo delo, ki ga bomo prijeli v roke in o njem govorili je V Elvisovi sobi od Sebastijana Preglja. Gre za dobro napisan roman in zgodbo, v kateri bo vsak našel delček sebe. Knjiga je bila letos med finalistkami nominacij za nagrado Kresnik.

Nekaj več o bralnih klubih:
Bralni klubi Divja Loka so bralne skupine, namenjene vsem ljubiteljem branja. Vsem, ki berete, pa naj bo to divje ali ukročeno, obilno ali zadržano, vsak dan ali le občasno, po požirkih ali z veliko žlico.
Naša tajna agenda je povečanje števila divjih bralcev. To so vsi, ki divje berejo, pri čemer divje pomeni veliko, navdušeno, hlastajoče, silovito, hrupno – no, hrupno lahko prihranimo predvsem za srečanja in burne pogovore v knjižnici.

Srečanja bodo potekala enkrat mesečno – vsako zadnjo sredo v mesecu.

Potek:
Vsak mesec bomo prebrali eno knjigo in se o njej pogovarjali, si izmenjevali mnenja, iskali literarne vzporednice, primerjali osebne izkušnje, se ozirali v zgodovino in zasledovali aktualno družbeno dogajanje.

Do konca leta 2020 bomo prebrali in govorili še o:
Édouard Louis: Opraviti z Eddijem (28. oktober)
Veronika Simoniti: Ivana pred morjem (25. november)
Marco Missiroli: Zvestoba (decembrski termin bomo določili naknadno).

Teme pogovorov bodo širše in ne le literarne, saj je vsaka knjiga na nek način del širše družbene strukture in tako ali drugača prepletena z resničnim življenjem.
Knjige so izbrane po ključu kvalitetnega leposlovja, ki obravnava aktualne in univerzalne teme, vključevali pa bomo tako domače avtorje kot prevedeno literaturo.

Bralne klube bo vodila in moderirala Anja Eržen.

Prosimo vas, da se na Bralne klube vnaprej prijavite: drustvograble@gmail.com

Bralne klube pripravlja Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka v sodelovanju s kulturnim društvom Grable.

Srečanja bodo potekala v skladu z navodili o varnem druženju v zaprtih prostorih in v skladu z zahtevami NIJZ.