Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

NOVO ŽIVLJENJE LESA – predavanje na spletu

Zaključuje se projekt krožnega gospodarstva Lesni Feniks. Pri organizaciji enega od predavanje iz sklopa je v novembru lani sodelovala tudi naša Knjižnica. Tokrat vas vabimo na sklepno prireditev NOVO ŽIVLJENJE LESA: krožno gospodarstvo v praksi. Predavanje bo potekalo preko aplikacije ZOOM. Nanj se lahko prijavite na povezavi v spodnjem besedilu.

 

Dogodek je brezplačen in bo potekal v sodelovanju s partnerji projekta: Občino Žiri, podjetjem M Soro, Šolskim centrom Škofja Loka, Razvojno agencijo Sora in Zadrugo Lokatur. 

Prijave za dogodek zbiramo na povezavi do ponedeljka, 18. januarja. Prijavljeni bodo dan pred dogodkom na elektronski naslov prejeli povezavo za spremljanje dogodka. Vabljeni, da se nam pridružite na dogodku in vabilo posredujete vsem, ki jih ta tematika zanima.

Več o projektu in dogodku na spletni strani Lesni feniks in na Facebook dogodku. 

Župan Občine Žiri, mag. Janez Žakelj, nam bo uvodoma predstavil projekt Lesni feniks in njegove rezultate, prvič pa si bomo ogledali tudi kratki predstavitveni film, ki je nastal v sklopu projekta. V nadaljevanju bomo prek pogovora s predstavniki Centra ponovne uporabe Maasland v Belgiji spoznali, kako si prizadevajo za boljše okolje in zmanjšanje količine odpadkov.

Osrednji del dogodka, ki ga bo povezoval dr. Aleš Ugovšek, bo okrogla miza, na kateri bodo sodelovali:

  • Aleš Dolenc (M Sora d.d.)
  • dr. Igor Gavrič (InnoRenew CoE),
  • Irena Leban (Šolski center Škofja Loka) in
  • dr Dragica Marinič (SRIP Krožno gospodarstvo).

Gostje bodo med drugim spregovorili o tem, zakaj so pomembni tovrstni projekti krožnega gospodarstva in kakšni so potenciali krožnega gospodarstva, še posebej v lesni industriji. Morebitna vprašanja boste lahko zastavili tudi udeleženci.