Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

MANCA IZMAJLOVA IN BENJAMIN IZMAJLOV

Cikel petih večerov OBRAZI SLOVENSKIH POKRAJIN pripravljamo v sodelovanju z gorenjskimi splošnimi knjižnicami, to so poleg naše Knjižnice še Občinska knjižnica Jesenice, Knjižnica A. T. Linharta Radovljica, Mestna knjižnica Kranj, Knjižnica Dr. Toneta Pretnarja.

Pri pripravljanju pogovornih večerov izhajamo iz spletnega biografskega leksikona Obrazi slovenskih pokrajin, ki ga upravlja Mestna knjižnica Kranj v sodelovanju z osrednjimi območnimi knjižnicami. Vanj smo združili biografije pomembnih osebnosti, ki so s svojim življenjem in delom zaznamovale razvoj posameznih pokrajin ali občin v preteklosti in sedanjosti ter so tako soustvarjale njihovo podobo.

Z izbranimi gosti, ki so se v družbi uveljavili s svojim delom, karizmo in avtoriteto na svojem področju, se bo pogovarjal gostitelj Vid Sodnik.

Gosta tokratnih Obrazov slovenskih pokrajin bosta Manca Izmajlova in Benjamin Izmajlov. Manca Izmajlova je priljubljena pevka doma in po svetu, voditeljica, učiteljica pravilnega dihanja in avtorica knjige “Vdihni življenje s polnimi pljuči”. Njen soprog, Benjamin Izmajlov, pa odličen koncertni violinist, profesor, skladatelj, dirigent, producent in “ustvarjalni odvisnik”. Skupaj sta še boljša pri novih idejah. Morda prav zato, ker sta si zelo različna?

Četrti večer, kjer se predstavljajo obrazi slovenskih pokrajin gosti Knjižnica A. T. Linharta Radovljica, mi pa si bomo neposredni prenos pogovora lahko ogledali na spodnji povezavi, v posnetku pa mu prisluhnili tudi na našem podcastu.