Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

ODPOVEDANO! Obrazi slovenskih pokrajin – JANKO ROPRET

Večer s knjižnico – Obrazi slovenskih pokrajin: JANKO ROPRET

Nadaljujemo 2. sezono pogovorov z izbranimi osebnostmi iz spletnega leksikona Obrazi slovenskih pokrajin, že četrtim povrsti.

Minilo je 50 let, odkar so Ljubljančanke Janka Ropreta odpeljale z Akademije za glasbo, radio, film in televizijo. Z njimi je na Slovenski popevki v močni konkurenci postal debitant leta. Izdal je 7 albumov in sodeloval z mnogimi glasbeniki. Zaposlen je bil na Radiu Slovenija. Za svoje delo je leta 1997 prejel radijskega viktorja popularnosti, leta 2001 pa kristalni mikrofon za izjemne dosežke na področju napovedovalskega dela. Tokrat bo gost v sklopu pogovorov Obrazi slovenskih pokrajin, ki ga bo vodila novinarka, voditeljica in spletna redaktorica Maja Stepančič.

V projektu pogovorov z znanimi Gorenjci sodelujemo gorenjske splošne knjižnice: Mestna knjižnica Kranj, Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, Knjižnica A. T. Linharta Radovljica, Občinska knjižnica Jesenice in Knjižnica dr. Toneta Pretnarja, Tržič.

Pogovor se bo odvijal v živo v prostorih Knjižnica dr. Toneta Pretnarja in preko YouTube kanala Knjižnice, kjer bo ostal tudi posnetek, naknadno pa ga bo mogoče poslušati tudi na našem podcastu.

Sporočamo vam, da je dogodek ODPOVEDAN!