Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Obrazi slovenskih pokrajin – Matej Mohorič in Uroš Buh

Večer s knjižnico – Obrazi slovenskih pokrajin: Matej Mohorič in Uroš Buh

Nadaljujemo 2. sezono pogovorov z izbranimi osebnostmi iz spletnega leksikona Obrazi slovenskih pokrajin, že tretjim v tej sezoni. Matej Mohorič in Uroš Buh sta napisala knjigo MOHOpedija, ki je kljub temu, da sta jo označila za nezaključeno biografsko škrbino, postala ena najbolj branih knjig v letošnjem letu. Matejeva kolesarska pot je tako navdušujoča, da je k pisanju spodbudila Uroša Buha, ki je prav tako človek mnogih talentov, saj deluje na raznovrstnih kulturnih poljih in je avtor mnogih odmevnih športnih intervjujev. Kaj vse sta morala izpustiti iz 314 strani obsežne biografije, bo iz njiju skušala zvabiti novinarka, voditeljica in spletna redaktorica Maja Stepančič.

Založnik je o knjigi napisal:

»Konec lanske sezone [ … ] se je Matej odločil za še eno drzno potezo, da z avtorjem Urošem Buhom spišeta prerez njegovega življenja in dosedanje kolesarske kariere. In zgodbe, ki so začele pritekati na plano, so včasih naravnost neverjetne in predvsem dih jemajoče! Od prvih divjih voženj z gorskim kolesom po domačih gmajnah do vratolomnih spustov s saltom in pristankom v bolnišnici na Giru – sočna pripoved, začinjena tako s padci kot z zlatim leskom, veseljem in solzami, predvsem pa z neskončno ljubeznijo do kolesa. In ko bralec enkrat pride do konca knjige, pravzaprav šele dojame to, kar je najbolj pomembno – Matejeve vožnje še zdaleč ni konec!«

V projektu pogovorov z znanimi Gorenjci sodelujemo gorenjske splošne knjižnice: Mestna knjižnica Kranj, Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, Knjižnica A. T. Linharta Radovljica, Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Tržič, Občinska knjižnica Jesenice.

Pogor se bo odvijal v živo v prostorih Mestne knjižnice Kranj in preko YouTube kanala knjižnice, kjer bo ostal tudi posnetek, naknadno pa ga bo mogoče poslušati tudi na našem podcastu.