Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Obrazi slovenskih pokrajin – TOMAŽ HOSTNIK

V tretji sezoni pogovorov z znanimi osebnostmi Obrazi slovenskih pokrajin, ki jo tokrat povezuje rdeča nit – glasba – bomo v naši knjižnici gostili vsestranskega glasbenika, pianista, učitelja in korepetitorja, skladatelja, pesnika, pevca, kantavtorja in člana različnih glasbenih zasedb, ljubitelja humorja, golažijad in drugih hudomušnih domislic, domačega suškega narečja, v katerem tudi ustvarja in prepeva, že kar loškega trubadurja Tomaža Hostnika. Širšo slovensko prepoznavnost je dosegel z avtorsko skladbo Irena, s katero je nastopil na festivalu Melodije morja in sonca, za katero je prejel največ glasov prek telefonskega glasovanja.

Z njim se bo pogovarjala novinarka in televizijska voditeljica Monika Tavčar.

V projektu pogovorov z znanimi Gorenjci sodelujemo gorenjske splošne knjižnice: Mestna knjižnica Kranj, Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, Knjižnica A. T. Linharta Radovljica, Knjižnica dr. Toneta Pretnarja, Tržič in Občinska knjižnica Jesenice.

Pogovor se bo odvijal v živo v prostorih mladinskega oddelka naše Knjižnice in preko YouTube kanala Knjižnice, kjer bo ostal tudi posnetek, prav tako pa bo naknadno objavljen na podkastu naše Knjižnice.