Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

OBRAZI SLOVENSKIH POKRAJIN – UROŠ SMOLEJ

Cikel petih večerov OBRAZI SLOVENSKIH POKRAJIN pripravljamo v sodelovanju z gorenjskimi splošnimi knjižnicami, to so poleg naše Knjižnice še Občinska knjižnica Jesenice, Knjižnica A. T. Linharta Radovljica, Mestna knjižnica Kranj, Knjižnica Dr. Toneta Pretnarja.

Pri pripravljanju pogovornih večerov izhajamo iz spletnega biografskega leksikona Obrazi slovenskih pokrajin, ki ga upravlja Mestna knjižnica Kranj v sodelovanju z osrednjimi območnimi knjižnicami. Vanj smo združili biografije pomembnih osebnosti, ki so s svojim življenjem in delom zaznamovale razvoj posameznih pokrajin ali občin v preteklosti in sedanjosti ter so tako soustvarjale njihovo podobo.

Z izbranimi gosti, ki so se v družbi uveljavili s svojim delom, karizmo in avtoriteto na svojem področju, se bo pogovarjal gostitelj Vid Sodnik.

Naš drugi gost Uroš Smolej, priznani slovenski igralec, ki je svojo igralsko pot začel v Prešernovem gledališču in kasneje postal del igralskega ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega. Nastopil je v številnih radijskih igrah ter igral v več celovečernih, kratkih in TV filmih. Nastopa tudi v muzikalih, kjer poleg igralskih pokaže tudi pevske sposobnosti. Za svoje delo je prejel številne nagrade.

Kot igralca ga odlikuje tudi izjemna sposobnost preobrazbe.

Drugega izmed obrazov slovenskih pokrajin gosti Občinska knjižnica Jesenice, mi pa si bomo neposredni prenos pogovora lahko ogledali na YouTube kanalu naše Knjižnice, v posnetku pa mu prisluhnili tudi na našem podcastu.