Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Potujoča razstava ilustracij, ki so nastale za knjigo PRAVLJIČNIH 7

Potujoča razstava ilustracij Pravljičnih 7 je nastala ob izidu istoimenske knjige, ki bo naprodaj ob razstavi. Gre za živi projekt kolažnega načina pisanja in ilustriranja zgodb. Vsak ilustrator, ki se je prijavil na projekt Pravljičnih 7, je prejel svoje poglavje zgodbe. V določenem časovnem obdobju je prejeto poglavje ilustriral z dvema ilustracijama. Izbor tehnike, kadriranje, karakterizacija protagonistov in barvna lestvica so bile prepuščene avtorjem samim. V štirih letih je nastalo 98 ilustracij izpod rok 49 avtorjev z raznolikimi ozadji in likovnimi znanji, v različnih likovnih tehnikah. Pri projektu so sodelovali tako akademski kot tudi ljubiteljski slikarji in drugi ustvarjalci.
Projekt je združil mnogo ljudi in nas druži še naprej, ko knjiga vstopi v domove ljudi. Na podoben način to počnejo ilustracije, ki potujejo po razstavah, opozarjajo na projekt in kažejo lepoto, ki jo je človek pripravljen ustvariti za skupnost.

Projekt je v celoti dobrodelne narave. Vsi ustvarjalci pri projektu sodelujejo prostovoljno, izkupiček od prodanih knjig pa bo namenjen Slovenskemu društvu Hospic – njihovemu programu Tabor Levjesrčnih. S programom nudijo otrokom in mladostnikom podporo v žalovanju. Staršem in skrbnikom pa hkrati pomagajo razumeti posebnosti ob žalovanju odraščajočih ljudi.

Več informacij: pravljicnih7.si