Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Predstavitev knjige: MARKO VUK – URESNIČENE SANJE

Moje sanje so se začele uresničevati, ko sva se daljnega leta 2002 s soprogo Marino dogovorila, da vse kar nama uspe privarčevati čez neko dogovorjeno mejo namenjeno varni starosti, nameniva za nakup jadrnice s katero bova lahko udobno plula po Sredozemlju. Ko je bila jadrnica zgrajena sva jo krstila za »Daddy’s Dream« – očkove sanje. V naslednjih desetih pomladih in poletjih, naju je Daddy’s Dream ponesel na vzhod do egejskih otokov, na zahod do Marseilla in ustja Rhone, na jug do Malte in Goza. In še mnogo, mnogo tega je bilo vmes.

O najinih doživetjih sem napisal knjigo Uresničene sanje. Na 340 straneh opisujem, kako sem se na potovanja pripravljal, kako je teklo življenje na barki, kakšne občutke so v meni budili kraji v katere naju je pot zanesla, notranje stiske kapitana, pa tudi občasne nesporazume, kot neizogiben del življenja posadke na tako dolgih plovbah. Dogodke in doživljaje ilustrira sto Marininih fotografij.

V predavanju bom s fotografijami in citati iz knjige predstavil najino življenje na barki, kako sem načrtoval potovanja, kako sem doživljal kraje, ki sva jih obiskala, srečanja z zanimivimi ljudmi, kaj vse so me ta potovanja naučila.

Tisti, ki bi radi izvedeli o tem, kakšen je ob tem bil moj notranji svet, kaj sem čutil in kako sem razmišljal fasciniran s kraji, ki mi jih je bilo dano obiskati, kako sem prinašal odločitve in kakšne stiske sem včasih pri tem doživljal, pa tudi o odnosih na katere vplivata tako barka s svojim omejenim prostorom, kot tudi ne-vsakodnevne zunanje okoliščine (ta del mnogi zamolčijo), odgovore na ta vprašanja lahko poiščete v knjigi.