Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

PREDSTAVITEV TEMATSKE POTI – PO POTEH MIŠKE RUBI

Tokrat ob svetovnem dnevu knjige 23. aprilu predstavljamo novo tematsko pot. Oblikovali smo jo v sodelovanju s Turizmom Škofja Loka (Visit Škofja Loka), omogoča pa nam branje in gibanje.

Zmagovalna pravljica na natečaju Občine Škofja Loka za najlepšo otroško pravljico Škofje Loke Miška Rubi in zlati list, ki jo je napisala in ilustrirala naša rojakinja Darja Čadež, je postala osnova za izpeljavo tematske poti za sprehod po našem mestu in spoznavanje njegovih znamenitosti. Primerna je za (razširjene) družine z mlajšimi otroki ali skupine vrtcev ter nižje razrede osnovnih šol.

Zgodbico smo v Knjižnici v pogojih pandemije že večkrat predstavili, npr. kot nagradno igro, razstavo ilustracij, predstavitev v videu, tokrat pa jo želimo približati tudi obiskovalcem našega lepega mesta. V sodelovanju s Turizmom Škofja Loka (Visit Škofja Loka) smo oblikovali zanimivo tematsko pot, ki omogoča branje in gibanje. To je bilo geslo zadnjega nacionalnega meseca skupnega branja jeseni 2022, kar je tudi spodbudilo idejo za pripravo tematske poti.

Pravljico je v knjižni obliki izdala naša Knjižnica, ker pa ni namenjena za prodajo, si jo lahko za potep Po poteh miške Rubi izposodite v Knjižnici ali pa se na pot podate s pripomočki za spremljanje zgodbice v digitalni obliki, če je ni vaša družina od Občine Škofja Loka že prejela kot dar vašemu novorojenčku, seveda.

Pravljico nam bo Po poteh Miške Rubi prebirala kar njena pisateljica in ilustratorka, predstavitev tematske poti bo torej tudi priložnost za srečanje z avtorico.

Dobimo se na Cankarjevem trgu pri maketi mesta. Predstavitev bo potekala v vsakem vremenu, zato udeležence naprošamo, da se oblečejo in obujejo primerno.