Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Večeri na terasi: Bakalina Velika

Že sedmo sezono zapored bomo na terasi mladinskega oddelka Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka gostili cikel vrhunskih glasbenih doživetij, znanih pod nazivom Večeri na terasi. V sproščenem vzdušju in s čudovitim razgledom na mesto bomo v poletnih mesecih prisluhnili izvajalcem, ki znajo poskrbeti za nepozabne spomine.

V četrtek, 17. avgusta 2023, v Škofjo Loko prihaja skupina Bakalina Velika. Skozi večer nas bodo z zvočno obliko na zasneženi gori, v jami, ob reki, med drevesi, na planinskih pašnikih, v ruševinah stare cerkve ter pod stoletno Križarjevo tepko popeljali v prav posebno še neznano glasbeni intimo pod zvezdami!

Iz dueta je zrasel sekstet Bakalina Velika, v katerem godejo Samo Kutin, Dejan Lapanja, Matej Magajne, Marjan Stanić in Andrea Pandolfo. V glasbeni pustolovščini, ki poslušalca popelje od skritih kotičkov starodavnih jam do tolminskih vršacev, se obilje eksperimentalnih, eklektičnih zvokov in inštrumentarija domišljeno spaja z Janijevimi zgodbami, ki so “žmohtnejše” in intimnejše kot kdajkoli prej.

Vstopnice so na voljo v Knjižnici Ivana Tavčarja Škofja Loka na Šolski ul. 6 v ustaljenem odpiralnem času in na spletu: https://www.entrio.si/…/veceri-na-terasi-bakalina…

Cena vstopnice: 20 €

Vabljeni!

Hvala podpornikom Večerov na terasi:

– Občina Škofja Loka
– Zavod 973
– Računovodski servis Coffou
– Agencija Čelik in Zavarovalnica Generali
– Klub škofjeloških študentov
– Lekarna mesto-37
– Masažni studio AŽ
– Jesharna
– Sanjski šopek

Medijski sponzorji:

– Kino Sora
– Radio Sora
– Loške novice