Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Večeri na terasi: Leopold I. in Drügi

Že osmo sezono zapored bomo na terasi mladinskega oddelka Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka gostili cikel vrhunskih glasbenih doživetij, znanih pod nazivom Večeri na terasi. V sproščenem vzdušju in s čudovitim razgledom na mesto bomo v poletnih mesecih prisluhnili izvajalcem, ki znajo poskrbeti za nepozabne spomine.

V četrtek, 27. junija 2024, v Škofjo Loko prihaja Leopold I. in Drügi. S prefinjenim izborom besed mladega gornjeradgonskega raperja v objemu glasbenih mojstovin izpod rok Drügih, nas bodo popeljali v nepozabno glasbeno intimo pod zvezdami!

Leopold I. je gornjeradgonski raper, ki v svojih besedilih portretira malega človeka. Odstira zavese na fluorescentnih fasadah urejenih podeželskih hiš in na videz popolnim družinam kuka v krožnike po nedeljski maši. Leopold I. se je na slovenski glasbeni sceni uveljavil leta 2021 z vrsto prodornih in družbeno angažiranih skladb, ki jih je leta 2022 zaokrožil na svojem debitantskem albumu Dobro jütro. Spremlja ga njegov band, Drügi, ki ga sestavljajo Karlo Petrović (bobni), Filip Vadnu (kitara), Vid Turica (bas) in Žan Hauptman (klaviature, synth, vokal).

Vstopnice so na voljo v Knjižnici Ivana Tavčarja Škofja Loka na Šolski ul. 6 v ustaljenem odpiralnem času in na spletu:
https://www.entrio.si/…/veceri-na-terasi-leopold-l-in…
Cena vstopnice: 15 €

Vabljeni!
.
Hvala podpornikom Večerov na terasi:
– Občina Škofja Loka
– Zavod 973
– Računovodski servis Coffou
– Klub škofjeloških študentov
– Lekarna mesto-37
– Masažni studio AŽ
– Jesharna
– Sanjski šopek
Medijski sponzorji:
– Kino Sora
– Radio Sora
– Loške novice