Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

VEZI PRIPOVEDK

Vezi pripovedk je projekt, ki ga izvaja Kulturno društvo Grable v partnerstvu s Knjižnico Ivana Tavčarja, založbo Modrijan, Društvom upokojencev Škofja Loka – Marinkina knjižnica in Vrtcem Škofja Loka.

Rdeča nit projekta so priprave na pripovedovanje otrokom v Vrtcu Škofja Loka.

V aprilu smo začeli z delavnicami pripovedovanja, predstavitvami kakovostne literature za otroke in raziskovanjem možnosti, ki se odpirajo pri interpretaciji pravljic, ljudskih pripovedi in otroških pesmi.

V maju bomo nadaljevali z intenzivnimi pripravami in pilili nastop. Nastopi v vrtcu bodo potekali v juniju, vsak posamezni nastop bo trajal 45 minut. Udeleženci bodo lahko nastopili v paru ali posamično. Vsebina nastopa bo prilagojena interesnemu področju posameznega pripovedovalca, izbrana otroška literatura pa bo kakovostna in prilagojena starostni skupini otrok v vrtcu.

Naš cilj je približati branje in knjige predšolskim otrokom in v ta proces vključiti starejše člane naše skupnosti – upokojence, a tudi druge, ki jih projekt zanima.

Skupina je že formirana, kljub temu pa vas vabimo, da se nam oglasite, če vas zanima sodelovanje v prihodnosti: drustvograble@gmail.com