Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Z VESLOM IN PERESOM PO SVETU

Borut Korun je za nemške kajakaše pri založbi Polner v Muenchnu v nemščini napisal vodič po Soči z naslovom Soča, Sloweniens Smaragd. Ljubezen do divjih vod ga je pripravila do tega, da je s prijatelji veslal tudi po drugih rekah, na Tari, prvi je prevozil reko Unac v Bosni in Crno reko v Makedoniji. S prijatelji je bil tudi v Grčiji in v Franciji, vozili so se celo po Evfratu v osrčju Kurdistana. Svoje doživljaje na divjih voda je opisal v knjigi Reke, soteske, brzice.

Leta 1982 je pet mesecev potoval po Kolumbiji, Ekvadorju in Peruju kar je opisal v potopisu Kondorjev klic. Pozneje je po temeljitem študiju južnoameriških indijanskih kultur napisal roman Zadnji inkovski zaklad. Veselje do veslaškega potovanja po rekah in zanimanje za Južno Ameriko je Borut združil tako, da je z veslom v roki in v sestavljivem kajaku potoval po divjini Venezuele in Kolumbije, kar je opisal v knjigi V porečju Orinoka.

Borut Korun bo pripovedoval o svojih doživljajih na rekah Južne Amerike pa tudi vtise z veslaškega potovanja po Labi sredi Nemčije, po Jadranu, ob obalah Korzike in Sardinije. Predstavil nam bo njegovo knjigo Z veslom in peresom po svetu.