Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Z ZGODBAMI V SVET – dogodek ob Evropskem tednu mladih

Evropski teden mladih obeležujemo aprila po vsej Evropi. Pomembno je, da mladi najdejo svojo vlogo v družbi in sooblikujejo utrip okolja, v katerem živijo.

Zgodbe v svet se začnejo prav z njimi. Dijakinje in dijaki iz Gimnazije Škofja Loka so tisti, ki bodo ustvarjali prihodnost in jutrišnji svet.

Na dogodku v knjižnici na vrhu legendarne Name nas bodo ponesli v svoje pesmi in zgodbe, ki jih pišejo v slovenskem, angleškem in španskem jeziku. Zapisane in pripovedovane zgodbe dajejo življenju, uspehom, porazom, bolečini in sreči pomen in smisel. Zato je pomembno, da jih zapisujemo in jim prisluhnemo.

Poseben gost na dogodku bo Matic Ačko, vsestranski umetnik, pesnik, plesalec, industrijski oblikovalec in državni prvak v slam poeziji. Z dijakinjami in dijaki in ostalimi poslušalci bo delil svoje videnje sveta, svoj pesniški nastop in svoj izmojstreni jezik. Matic svoje pesniške nastope povezuje z melodijo telesa. Kako zveni poezija ob plosku roke? Še močneje in seže dlje. Lahko to koga premakne?

Dogodek bomo končali z neformalnim druženjem in povezovanjem.

Vabljeni!