Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

ZAČETNI TEČAJ DIGITALNE FOTOGRAFIJE

Začetni tečaj digitalne fotografije vsebuje tri dni predavanj, celodnevno fotografiranje na terenu ter analizo fotografij po zaključku tečaja.
Predavanja bodo potekala od 17. do 19. 11. 2022, od 17. do 22. ure, praktično fotografiranje na terenu pa 20. 11. 2022. V petek, 25. 11. 2022 bo potekala še analiza fotografij posnetih na terenu.
Cena za udeležbo na tečaju je 80 evrov na osebo. Minimalno število udeležencev je 8.
Tečaj je primeren tako za fotografe, ki že obvladajo določene fotografske veščine kot tudi za začetnike, ki šele spoznavajo skrivnosti fotografije. Ob zaključku tečaja udeleženci prejmejo potrdilo o opravljenem izobraževanju.

Več o tečaju si lahko preberete tukaj.

Prijave in informacije: iztok.boncina@guest.arnes.si ali ziri@knjiznica-skofjaloka.si 

Tečaj bo izvajal IZTOK BONČINA:

Iztok Bončina je profesor umetnostne zgodovine in zgodovine ter dolgoletni svobodni fotograf in fotoreporter. Je organizator, predavatelj ali mentor na izobraževanjih, povezanih s turizmom, fotografijo in popotništvom. Kot turistični vodnik ali vodja poti že od leta 1985 potuje in za številne domače in nekatere tuje turistične agencije vodi slovensko in angleško govoreče goste po Sloveniji, Evropi in mnogih drugih destinacijah, od Kamčatke do Galapagosa, od Tanzanije do Mehike. Kot strokovni sodelavec občasno predava na Univerzi na Primorskem, Fakulteti za turistične študije Turistici, na kateri je leta 2019 tudi doktoriral. Bil je med ustanovitelji Društva turističnih vodnikov Slovenije in dolga leta njegov predsednik, sedaj je že devetnajst let predsednik Društva popotnih fotografov in fotoreporterjev. Fotografira že od srednje šole, zadnja leta predvsem v vlogi fotoreporterja. Po opravljenem seminarju profesionalne fotografije pri New York Institut of Photography je znanje in izkušnje pridobival tudi na fotografskih delavnicah, ki so jih vodili prestižni svetovni fotografi, npr. David Alan Harvey, Antonin Kratochvil in Eugene Richards.

V različnih revijah in časopisih objavlja številne članke, zgodbe in fotoreportaže z vseh koncev sveta, organizira in vodi pa tudi fotografska potovanja po Sloveniji in zanimivih destinacijah po svetu (npr. Egipt, Šrilanka, Istanbul, Gruzija, Bolivija, Čile, Velikonočni otok…). Svoja potovanja, fotoreportaže pa tudi nekatere strokovne teme s področja fotografije, turizma, umetnosti, ekologije itd. je v zadnjih desetletjih predstavljal na številnih potopisnih predavanjih po vsej Sloveniji. Bil je tudi pet let urednik fotografije pri slovenski izdaji revije National Geographic Popotnik. Poleg potovanj in fotografije je tudi, kolikor mu čas dopušča, aktiven ljubiteljski astronom, potapljač in kolesar.