Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Knjižnica v času pandemije

Book

Vse knjižnice so skladno z navodili pristojnih institucij do preklica zaprte

Izposoja elektronskih knjig

Da ne bi ostali brez knjig, imate možnost izposoje elektronskih knjig preko portala Biblos. E-knjige si lahko prenesete na računalnik ali pametno napravo (bralnik, pametni telefon, tablica). Brezplačno si naložite ustrezno aplikacijo (Biblos2) v trgovini Google Play. Na osebnem računalniku potrebujete program Adobe Digital Editions. Za vstop v Biblos vnesite uporabniško ime: sikskl številka članske izkaznice (primer: sikskl0000000) in geslo za Mojo knjižnico. V kolikor gesla še nimate, nas pokličite na številko 04 511 25 00 od ponedeljka do petka med 8.00 in 15.00. Vse podrobne informacije so dostopne tukaj. 

Za branje vam omogočamo dostop do več kot 4.000 naslovov časopisov, tudi domačih, na portalu PRESSREADER, v katerega se lahko prijavljate člani Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka s člansko številko in z geslom za »Moja knjižnica«. Če gesla še nimate, lahko pokličete na telefonsko številko 04 51 12 500  od ponedeljka do petka med 8.00 in 19.00 h.

Vpišite se tukaj.

  

Izposoja študijskega gradiva

Po obvestilu NIJZ je možna izposoja in pošiljanje gradiva ob upoštevanju enakih ukrepov kot pri spletni trgovini in pripravi ter dostavi naročil. Izposojamo gradivo za pouk – največ 2 naslova! Bralec lahko tudi sam predlaga 2 – 4 naslove knjig za lastno branje gradiva za otroke in mladino – oznaka C,P,M. Izposojamo tudi gradivo za potrebe študija – strokovno gradivo za odrasle!

Navodila:

Bralci na spodaj navedeni mail svoje enote pošljejo podatke (ime, priimek, št. izkaznice + telefonsko na katero potrdimo, ko je gradivo pripravljeno) in seznam naslovov.

za Škofjo Loko: info@knjiznica-skofjaloka.si

za Gorenjo vas (Poljane): gorenjavas@knjiznica-skofjaloka.si

za Železniki: zelezniki@knjiznica-skofjaloka.si

za Žiri: ziri@knjiznica-skofjaloka.si

Gradivo, naročeno preko navedenega mail naslova, bo pripravljeno za OSEBNI PREVZEM spodaj pred vhodom v enoto knjižnice samo v navedenem času:

Škofja Loka, od PONEDELJKA do PETKA  med 8.00 in 15.00,

Gorenja vas, TOREK, med 12.00  in 13.00, 

Železniki, TOREK,  med 12.00 in  13.00,

Žiri, SREDA, med 11.00 in 12.00.

Uporabnika, ki želi tak prevzem obvestimo, da je gradivo pripravljeno. Ko je zunaj na parkirišču pokliče v knjižnico in obvesti, da čaka. Dežurni zaposleni nato pripravljeno gradivo postavi pred vrata.

Gradivo lahko pošljemo tudi PO POŠTI, vendar bo moral stroške pošiljanja poravnati uporabnik po koncu izrednih ukrepov! (paket do 2 kg = 2,5 EUR)

MOŽEN JE TUDI ODDALJEN VPIS ZA TISTE, KI ŠE NISTE ČLANI KNJIŽNICE!

Na spletni strani knjižnice poiščete ustrezen obrazec in ga izpolnite. Zraven priložite še sliko osebnega dokumenta!
Ko vas bomo vpisali, vas bomo obvestili, da boste lahko naročili gradivo!