Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Knjižnica je ponovno odprta!

Dogodki Na Spletu

Knjižnica (in vse njene enote) je od 2. 11. 2020 ponovno ODPRTA po ustaljenem urniku! Izposoja gradiva, vračilo in dostop do gradiva potekajo nemoteno, razen v Krajevni knjižnici Železniki, kjer je zaradi slabe epidemiološke slike možna samo izposoja pri pultu.

Trudimo se, da bo obisk knjižnice še naprej varna in prijetna izkušnja zato vas prosimo, da ob obisku upoštevate naslednja navodila:

  1. Število oseb v knjižnici se omeji na 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko.
  2. V knjižnico vstopajo samo zdrave osebe.
  3. Vsi obiskovalci knjižnice (razen otrok do 6 leta v spremstvu staršev) morajo ob vstopu v knjižnico in med gibanjem po njej nositi masko ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega predela obraza. Poleg tega si ob vhodu obvezno razkužijo roke.
  4. Uporabniki, ki ne želijo nositi maske, lahko gradivo naročijo po telefonu ali na e-naslov knjižnice. Naročeno gradivo po dogovoru pošljemo po pošti na stroške uporabnika.
  5. Prostore knjižnice večkrat dnevno zračimo, računalniške tipkovnice, čitalniška mesta in kljuke vrat pa večkrat dnevno obrišemo z razkužilom (krpa, razkužilni robci,…).

Naj vas spomnimo še na ostale možnosti izposoje gradiva:

DOSTAVA GRADIVA PO POŠTI: cena 2,50€/do 2kg. Naročila sprejemamo preko elektronske pošte  info@knjiznica-skofjaloka.si ali preko telefona  04/511 25 00.

IZPOSOJA ELEKTRONSKIH KNJIG
Vabimo vas, da obiščete spletni portal BIBLOS https://www.biblos.si/ in si ogledate številne e-vire na tem portalu.

PREBIRANJE ČASNIKOV IN REVIJ preko zbirke  PressReader  omogočen je dostop do več kot 7.000 časnikov in revij iz več kot 100 držav v več kot 60 jezikih. V slovenskem jeziku so na voljo Večer, Dnevnik in Nedeljski dnevnik. Publikacije lahko pregledujete po državah, jezikih in vsebini. Na voljo je tudi preko mobilne aplikacije.
Vse kar potrebujete je številka članske izkaznice in geslo za Mojo knjižnico. Če ga še nimate, pokličite v knjižnico.

Če bi imeli z dostopom ali namestitvijo kakšne zaplete, nas pokličite. Z veseljem vam bomo pomagali!

Ker vse prireditve v živo do nadaljnega odpadejo, se nekateri dogodki (Bralni klub, Medgeneracijska skupina za glasno branje) selijo na splet.
Zaradi zagotavljanja varnosti, do nadaljnjega uporaba računalnikov in čitalnice ni mogoča.
Veseli smo, da se spet vidimo! Lepo vabljeni!