Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Poštna Bralna čajanka

Poštna Bralna čajanka

Že nekaj sezon  Krajevna knjižnica Žiri ter Šolska knjižnica OŠ Žiri pod okriljem projekta Medgeneracijsko branje pripravljata BRALNE ČAJANKE. Prejšnjo sezono je prekinilo izredno stanje v času pandemije.

A  mi se ne damo. Nam so knjige še vedno najboljše prijateljice in jo imamo vedno ob sebi ali pa vsaj v bližini. Radi jih izbiramo, radi jih prebiramo, radi se o njih pogovarjamo ter delimo svoje porajajoče misli po prebrani knjigi še z drugimi, katere veseli pogovor o knjigah.

…tako, kot smo se že pogovarjali na naših bralnih čajankah…

Vendar nam tudi letos zelo verjetno ne bo omogočeno druženje na naših običajnih čajankah.

Tako sta  knjižničarka Majda Treven in  Nastja Šink prišli na idejo, da bi  druženje izpeljali malo drugače.

Se še spomnite časov, ko ni bilo telefonov in interneta in smo se sporazumevali samo preko pisem? Bi bili veseli, če bi vas v poštnem nabiralniku čakal paket, v katerem bi bila knjiga, katero boste lahko prebrali? Še boljše, v poštnem nabiralniku vas bi čakalo pismo, v katerem bi bilo ročno napisano sporočilo za vas? In še boljše, v pismu bi bile napisane porajajoče misli o knjigi, katero bi pošiljatelj prejel po pošti in jo prebral doma? Bi bili pripravljeni sesti za mizo, prebrati pismo in nanj odgovoriti?

Mogoče bi želeli napisati kaj o knjigi, ki ste jo vi prebrali, mogoče dodali kakšno mnenje na vsebino knjige, katero je prebral pošiljatelj?

Mogoče bi napisali samo kakšno misel, ki se vam poraja v glavi? In seveda pismo poslali naprej…

Bi radi sodelovali sodelovali?

V Krajevni knjižnici Žiri  poiščite in oddajte pristopni obrazec ali pošljite podatke (ime in priimek, naslov in telefonsko številko na mail: ziri@knjiznica-skofjaloka.si  do 20. novembra 2020, že v naslednjem mesecu pa pričakujte paket v vašem poštnem nabiralniku.

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami.

Z željo, da bi se nam pridružili, vas lepo pozdravljata

Majda Treven in Nastja Šink