Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Prireditve iz knjižnice v času epidemije

Obadic

V mesecu februarju 2021 smo pričeli izvajati prireditve za otroke in odrasle na daljavo. Z lokalno radijsko postajo sodelujemo pri pripravi pravljice za najmlajše. Enkrat tedensko v času, ki je bil prej namenjen pravljični urici v knjižnici, ob torkih ob 17.30, preko valov Radia Sora knjižničarke našim uporabnikom in ostalim poslušalcem pripovedujemo pravljico, ki je naknadno v posnetku na voljo tudi na naši spletni strani. Pripravile smo tudi posnetek Pravljične joge za otroke, ki je prej potekala v prostorih naše knjižnice na mladinskem oddelku, in otroške ustvarjalne Delavnice za spletne prste. Posnetek prikazuje izdelovanje Kitka, maskote našega mladinskega oddelka, pripravljene paketke z materialom pa otroci lahko prevzamejo v vseh enotah naše knjižnice. Resnično gredo za med in veseli smo, da z veseljem po njih segajo tudi starejši otroci in mlajši mladostniki, kateri prej praviloma niso obiskovali ustvarjalnih delavnic v knjižnici.

V sodelovanju s prvimi tremi uvrščenimi udeleženci natečaja Občine Škofja Loka za najlepšo otroško pravljico Škofje Loke smo pripravili video predstavitev pravljice v besedi in sliki, ki jo prebirajo avtorji sami. Pravljica zmagovalke natečaja Darje Čadež Miška Rubi in zlati list, ki jo je tudi izdala naša Knjižnica, je že dostopna na naših spletnih mestih.

Prireditve za odrasle smo pričeli z izjemno odmevnim literarnim večerom, recitalom poezije Beremo prešerno in na glas, ki smo jo v sodelovanju s Kulturnim društvom Grable pripravili ob kulturnem prazniku 8. februarju v spletnem orodju za srečanja ZOOM z neposrednim prenosom na FB strani Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka ter sočasno na FB strani Kulturnega društva Grable na pobudo Medgeneracijske skupine za branje Na glas!, ki se je ves čas od jesenskega zaprtja Knjižnice za obiskovalce prireditev srečevala na spletnem orodju za srečanja GoogleMeet. Prav tako je svoja srečanja ves čas iz fizičnega v virtualnem svetu nadaljeval bralni kljub Divja Loka, ki prav tako obstaja v sodelovanju s prej omenjenim društvom. Obema bralnima skupinama, ki zdaj za srečanja uporabljata knjižnično na novo pridobljeno orodje ZOOM, se še vedno lahko pridružite.

S februarjem se v prostorih knjižnice nadaljujejo delavnice Legorobotike, ki je potekala že pred razglasitvijo epidemije v zaključenih skupinah.

Prav tako smo v mesecu februarju za odrasle pričeli objavljati redno rubriko Vrtinec poezije, ki vsak petek odslej ponudi recitacijo ene pesmi v zvočnem posnetku na YouTube kanalu naše Knjižnice. V veselje nam je, da je že tretja zaporedna izdaja rubrike ponudila gostujočega recitatorja Boruta Gartnerja, režiserja Škofjeloškega pasijona. V bodoče napovedujemo še več zanimivih gostujočih recitatorjev v Vrtincu poezije, naslednjih pet petkov vse do Velikega petka pa bo Vrtinec poezije prinesel odlomke besedila iz Škofjeloškega pasijona.

V februarju smo za odrasle pripravili tudi predstavitev knjige (Z)najdi se v podjetništvu avtorja Roberta Dvorška ter pogovor z zanimivo Škofjeločanko, predsednico društva Junaki 3. nadstropja Urško Kolenc, občinsko nagrajenko leta 2020 in imenom tedna na radiu Val 202 zadnji teden v februarju letos, za marec pa že pripravljamo novo predstavitev knjige, ki jo je izdala rojakinja iz našega mesta Natalija Obadič O, ti naš Lovro… v katerem popisuje zgodo o svojem otroku z motnjo pozornosti.

V bodoče pripravljamo tudi strokovna predavanja in potopisna predavanja ter še nekaj pogovorov z zanimivimi osebnostmi, ki zaznamujejo mesto Škofja Loka in drugo.

Spremljajte nas na naši živahni spletni in FB strani ter na IG in TW profilih.

Vse digitalizirane oblike prireditev zbiramo v kotičku za otroke na naši spletni strani in na YouTube kanalu naše Knjižnice.

 

Tanja Erlah