Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

6. oktober – Svetovni dan cerebralne paralize

Izdelek Brez Naslova

6. oktober že od leta 2012 zaznamuje Svetovni dan cerebralne paralize.

Letošnji dan bo potekal pod geslom #CPMilijonRazlogov / #MillionsOfReasons.

Gre za družbeno gibanje, katerega cilj je širše predstaviti svet cerebralne paralize, spregovoriti o njej in se zavzemati za takšno skupnost, ki jo bo sprejemala brez predsodkov. Vizija tega gibanja je vsakomur s cerebralno paralizo zagotoviti enake pravice, dostopnost in enake možnosti, kot jih imajo drugi ljudje.

V Zvezi društev za cerebralno paralizo Sonček so  del tega gibanja že od vsega začetka. Želijo si, da bi na ta dan sporočilo doseglo čim več ljudi. 

Pridružitev gibanju na svetovni dan cerebralne paralize je ena izmed možnosti, da pomagamo ozavestiti ljudi, ukrepati v zvezi s cerebralno paralizo, proslaviti različne sposobnosti in zmožnosti, ki jih imamo, ter predvsem narediti svet boljši in lepši. Prav vsaka oseba, ki živi s cerebralno paralizo, je razlog, da si prizadevamo za spremembe.

V knjižnici smo se gibanju priključili z izpostavljanjem knjig na temo drugačnosti. Ob obisku bodite pozorni na razstavljene knjige, izposodite si jih, jih berite skupaj z otroki in se o prebranem pogovarjajte.