Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Ločani berejo: URŠULA RAMOVEŠ

Ursula Ramoves
Uršula Ramoveš je pevka in avtorica glasbe v skupini Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape. Je učiteljica razrednega pouka. Živi in dela v Poljanski dolini.
Tole je njen pester izbor knjig, ki vam jih z navdušenjem priporoča v branje:
.
Alma M. Karlin: MOJ KITAJSKI ŽENIN
“O izjemni ženski Almi M. Karlin ne gre izgubljati besed. Knjigo je treba vzeti v roke tudi zaradi fizičnega užitka. Ovitek je žameten na otip. S posebnim občutkom jo je oblikovala mlada oblikovalka Tajda Pavletič.”
.
Jenny Erpenbeck: SREČIŠČE in
Widad Tamimi: VRTNICE VETRA
“Naključno sta mi bili lansko poletje podarjeni knjigi s podobno tematiko. Že tako sem to poletje občutila kot neko zatišje pred viharjem, obe zgodbi pa govorita prav o takem zatišju, ki se je sprevrglo v vihar, o grozi, ki sta jo v prejšnjem stoletju zagrešila fašizem in nacizem. Družine so živele običajno življenje, preživljale radostna poletja z otroki, grožnje se jih sprva niso dotaknile, v nekaj letih pa pregnale v smrt ali z domov za vedno.”
.
Reinbow Rowell: ELEANOR IN PARK
“Tole ganljivo zgodbo je prinesel k hiši cenjeni Boštjan Gorenc, tudi njen prevajalec. Prebrati bi jo moral vsak najstnik. Tisti, ki misli, da je v svojih najstniških letih že nadčlovek in tisti, ki misli, da je drugačen, nevšečen, zguba.”
.
Janez Ramoveš: SKUPINSKA SLIKA (Folklora)
“In ja, čeprav v rokopisu že mnogokrat, sem jo zdaj, ko je končno izšla, ponovno natančno prebrala.”
.
Bralno akcijo Ločani berejo pripravlja Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka v sodelovanju s Kulturnim društvom Grable. Dvakrat na mesec bomo na družabnih omrežjih Knjižnice in Grable, društvo za kreativno grabljenje sveta objavljali bralna priporočila Ločanov. Zdi se nam pomembno, da se pogovarjamo o branju in izmenjujemo naslove, za katerimi se skrivajo zanimive zgodbe. Globoko verjamemo, da so tudi knjige tiste, ki ustvarjajo zanimive ljudi. Berite z nami!