Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

IZLOŽBE DOMIŠLJIJE PRINAŠAJO PRAZNIČNO VZDUŠJE V MESTO

Izlozbe Letak A5 ID 2022 1 01

V Škofji Loki se že deveto leto ustvarjalno–kulturniška scena povezuje in za domačine in obiskovalce ponuja nepozabno praznično izkušnjo. V skupni akciji v prazničnem času obiskovalcem starega mestnega jedra Škofje Loke ponujamo vrhunska umetniška dela in kakovostne ročno izdelane izdelke. 14 organizacij in ustvarjalcev svoje prostore namenja prodajnim razstavam del umetnikov, rokodelcev, fotografov, oblikovalcev in drugih ustvarjalcev ter jih spreminja v praznične trgovine, v katerih si obiskovalci lahko izberejo izvirna in unikatna darila, primerna za decembrsko obdarovanje.

Namen Izložb domišljije je promocija vrhunske ustvarjalnosti na Škofjeloškem, pa tudi oživljanje starega mestnega jedra in spodbujanje odgovornega potrošništva ter lokalnih nakupov. Z vsakim nakupom namreč podpiramo zgodbo izdelka. Naj bo ta pozitivna in odgovorna.

Za obiskovalce smo pripravili poseben  zemljevid lokacij prodajnih razstav, s katerim so ti vabljeni k odkrivanju mestnih ulic in prazničnemu izboru letošnjih daril za najdražje!

Predstavitev posameznih izložbenikov in tudi utrip na dogodkih lahko spremljate TUKAJ.

Vstop prost / Free admission I  FB: Izložbe domišljije  I  Instagram: @izlozbe_domisljije  I  #obdarujemzdomisljijo

Figure
Sodelujoči:
Sokolski Dom Škofja Loka in Mala galerija Občina Škofja Loka
Loški muzej Škofja Loka z Galerijo Ivana Groharja
Sodobni tekstilni center Kreativnice
Matjaž Rešek, JIM klobuki www.jim-klobuk.si
,
Za vizualno podobo Izložb domišljije skrbi Ana Bassin, za posebno okrasitev prostorov pa Matej Bizovičar.

Koordinator Izložb domišljije 2022 je Rokodelski center DUO Škofja Loka I T: 04 51 12 460 in 040 769 521 I              E: rokodelskicenter@visitskofjaloka.si

V naši knjižnici gostimo potujočo razstavo ilustracij, ki so nastale za knjigo PRAVLJIČNIH 7

Gre za živi projekt kolažnega načina pisanja in ilustriranja zgodb. Vsak ilustrator, ki se je prijavil na projekt Pravljičnih 7, je prejel svoje poglavje zgodbe. V določenem časovnem obdobju je prejeto poglavje ilustriral z dvema ilustracijama. Izbor tehnike, kadriranje, karakterizacija protagonistov in barvna lestvica so bile prepuščene avtorjem samim. V štirih letih je nastalo 98 ilustracij izpod rok 49 avtorjev z raznolikimi ozadji in likovnimi znanji, v različnih likovnih tehnikah. Pri projektu so sodelovali tako akademski kot tudi ljubiteljski slikarji in drugi ustvarjalci.

3 Foto Ema Nunar

Projekt je združil mnogo ljudi in nas druži še naprej, ko knjiga vstopi v domove ljudi. Na podoben način to počnejo ilustracije, ki potujejo po razstavah, opozarjajo na projekt in kažejo lepoto, ki jo je človek pripravljen ustvariti za skupnost.

Projekt je v celoti dobrodelne narave. Vsi ustvarjalci pri projektu sodelujejo prostovoljno, izkupiček od prodanih knjig pa bo namenjen Slovenskemu društvu Hospic – njihovemu programu Tabor Levjesrčnih. S programom nudijo otrokom in mladostnikom podporo v žalovanju. Staršem in skrbnikom pa hkrati pomagajo razumeti posebnosti ob žalovanju odraščajočih ljudi.

Več o projektu: pravljičnih7.si

Pomembnost projekta Pravljičnih 7 je med drugim prepoznal tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je projektu podelil častno pokroviteljstvo.

Razstavo si lahko ogledate na mladinskem oddelku Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka, kjer bo možen nakup knjige PRAVLJIČNIH 7, prav tako pa bodo po ugodnih cenah na voljo knjige, ki jih je založila naša knjižnica.

Foto: Erazem Paravinja