Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

NOVA STALNA ZBIRKA V MUZEJU ŽIRI

Cipke Naslovna
V kulturnem središču Stare Žiri v stavbi Stare šole, kjer domuje tudi Krajevna Knjižnica Žiri, so na “ta veseli dan kluture”, 3. decembra, slavnostno odprli stalno klekljarsko zbirko pod imenom Klekljane čipke “špice” na žirovskem.
.
Sama razstava je prosto dostopna in se iz avle v pritličju vije preko stopnišča vse v prvo nadstropje. V Krajevni knjižnici Žiri je postavljena tudi priložnostna razstava knjižnega gradiva na temo klekljanja, klekljarskih priročnikov in zgodb.
.
Stavba Stare šole, ki je že sama po sebi kulturna in zgodovinska znamenitost, je sedaj dobila še dodatno vrednost. Poleg že dosedanjih stalnih zbirk »Žiri in Žirovci skozi čas«, »Čevljarske zbirke«, »Zbirke Žirovskih umetnikov slikarjev in kiparjev«, »Razstave in diaprojekcije o Rapalski meji in Rupnikovi liniji« in »Domoznanske zbirke Žirov v Krajevni knjižnici Žiri«, je sedaj tu postavljena še stalna zbirka »Klekljane čipke, »špice« na Žirovskem. Razstavo si lahko ogledate v uradnem času odprtosti Muzeja Žiri in seveda v času odprtosti Krajevne knjižnice Žiri.
.
Praznični december vam daje možnost, da obdarite vaše bližnje in tudi sebe z lepim popoldnevom, zato; Podarite si lep kulturni izlet in nas obiščite.
 
Majda Treven