Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

BRALNE URE V SENECURI

Senecura

Krajevna knjižnica Žiri, enota Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka, se je še pred odprtjem SeneCure Doma starejših občanov Žiri že aktivno vključevala v program aktivnosti  za starejše. 

Aktivno sodelujemo v Skupini prostovoljcev za oskrbo in nego svojcev na domu ter smo aktivni tudi pri Strategiji za pomoč in oskrbo starejših na domu.
 
Že nekaj mesecev  Krajevna knjižnica Žiri aktivno sodeluje tudi pri razvedrilnih aktivnostih za oskrbovance doma Senecura v Žireh.
Vsakih štirinajst dni  obiščem oskrbovance doma in skupaj preživijo eno uro ob branju. Bralne ure v Senecure so lepo obiskane, vedno je prisotnih najmanj deset oskrbovancev ali več. Bralne ure namenjamo predvsem domoznanski literaturi, zelo radi pa prisluhnejo zgodbam domačih avtorjev, ki se dogajajo v nam domačem okolju. Branju sledi tudi pogovor in včasih tudi kakšno osebno obujanje spominov iz njihove mladosti.
 
V mesecu decembru smo prvo bralno uro namenili spoznavanju Žirovskih pravljic, naslednje srečanje pa bo namenjeno šegam in običajem bližajočih se praznikov.
 
Majda Treven