Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Encyclopedia Britannica Online – oddaljen dostop in predstavitev za zahtevnejše uporabnike

Britannica

NOVOST za člane gorenjskih splošnih knjižnic – oddaljen dostop do Encyclopedia Britannica

Enciklopedija Britannica (angleško Encyclopedia Britannica) je najstarejša (že od leta 1771) in ena najboljših in najbolj razširjenih splošnih enciklopedij v angleškem jeziku. Splošna enciklopedija, v kateri najdemo praktično vse – od začetkov vesolja do aktualnih dogodkov ter vse tisto vmes. Podajanje vsebine je prilagojeno starosti uporabnika (Adult, Student, Junior).

Posameznim skupinam so namenjeni namensko prilagojeni iskalnik po vsebinah, kakor tudi vsebine same. Kljub temu zbirka ni omejena in prinaša več kot 29.000 grafičnih prikazov, skupaj z nad 1.700 animacijami, video in avdio posnetki. Omogočen je dostop do vsebin najpomembnejših člankov svetovno najbolj kakovostnih časnikov in strokovnih revij, priporočenih spletnih mest in vsebin, novic, biografij itd.

Poseben poudarek je tudi na bogati zbirki različnih svetovnih zemljevidov v sklopu Svetovnega atlasa (World Atlas).

Omogočamo vam oddaljeni dostop do BRITANNICA – s poljubne lokacije in kadar koli (potrebujete veljavno številko članske izkaznice in geslo, ki je enako geslu za Mojo knjižnico).

Britannica 2

Enciklopedija Britannica – dobro izhodišče za pripravo seminarskih nalog in raziskovanje

Spletna predstavitev Britannice za zahtevnejše uporabnike splošnih knjižnic

Na spletnem dogodku bo Emma Stout, predstavnica Britannice, predstavila glavne značilnosti Britannice ter tudi določene funkcionalnosti in možnosti, na katere uporabniki pogosto niso pozorni. Britannica namreč ni klasična enciklopedija oz. preslikava tiskane različice v elektronsko, kjer najdemo samo enciklopedične članke. Predstavitev se bo osredotočila predvsem na to, da Britannica omogoča tudi dostop do več tisoč knjig in revij iz različnih področij. Besedila Britannice lahko uporabniki pregledujejo glede na njihovo raven znanja angleščine, predstavitev pa se bo osredotočala na zahtevnejšo raven (raven za odrasle). Na koncu predstavitve bo mogoče zastaviti tudi vprašanja.

Spletna predstavitev bo potekala v sredo, 17. maja 2023, ob 12. uri in se bo snemala. 

Predstavitev bo v angleškem jeziku in je primerna predvsem za zahtevnejše (odrasle) člane splošnih knjižnic.

Registracija na dogodek ni potrebna; potreben je le klik na povezavo: https://meet.google.com/dui-yuyi-qib?hs=122&authuser=0.