Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

10. rojstni dan MLADINSKEGA ODDELKA v Škofji Loki

Plesna Predstava Za Otroke

Minilo je že 10 let odkar smo mladinski oddelek naše knjižnice preselili v zgornje nadstropje takratne veleblagovnice Nama. Čeprav že komaj čakamo novo in sodobno knjižnico v Škofji Loki, se vsako leto skupaj veselimo in praznujemo rojstni dan mladinskega oddelka, tokrat že deseti! 

Vsako leto pripravimo pester teden za otroke, se skupaj poveselimo in tudi posladkamo.

Letošnji program smo začeli  v ponedeljek, 15. maja ob 18.00, s posebno predstavitvijo izdelkov, ki so nastali na delavnicah z akademsko slikarko Majo Šubic. Otroci so med zimskimi počitnicami ustvarjali svoje zgodbe, ilustrirali in se prelevili v avtorje svojih prvih knjig. Na zaključnem dogodku smo imeli priložnost videti njihovo ustvarjalnost na razstavi.  Razstava mladih ustvarjalcev Ustvarimo knjigo z Majo Šubic bo na ogled na mladinskem oddelku do 7. junija.

V torek, 16. maja, pa smo se navdušili ob plesni predstavi Folklorne in plesne skupine OŠ Škofja Loka – Mesto. Otroci so nam, pod vodstvom mentorice Helene Markuta in Špele Zamrnik, predstavili različne plese ob zvokih raznolike glasbe, ob koncu pa so zaplesali še obiskovalci.

V sredo, 17. maja, smo si ogledali čudovito predstavo za otroke! Vzgojiteljice vrtca Zala so odigrale predstavo po knjižni predlogi “Posluh, jazbec gre!” avtorice Nine Mav Hrovat.

v četrtek, 18. maja, smo se zbrali ob pravljičnem ognjišču! V sodelovanju s Katko Žbogar iz zavoda KRES smo prisluhnili pravljici “Deklica in palčki”, spoznali prstno igro in izdelali lasten instrument.

V petek, 19. 5. 2023, smo zaključili s praznovanjem 10. rojstnega dne MLADINSKEGA ODDELKA z nastopom čudovite škofjeloške glasbenice VITE RENKO. Kot se za praznovanje spodobi pa smo se posladkali z odličnim sladoledom Mesec slaščice.

Hvala vsem, ki ste nas obiskali in se veselili z nami!