Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Recepti treh dežel

Blog Recepti Treh Dezel

Zbirka receptov je plod sodelovanja med Knjižnico Ivana Tavčarja Škofja Loka ter našima pobratenima knjižnicama v Litvi (Občinska knjižnica Panevežys) in na Finskem (Splošna knjižnica Pyhajoen kirjasto). V okviru programa NAPLE SISTER LIBRARIES smo povabili obiskovalce omenjenih knjižnic, da delijo in sodelujejo pri izmenjavi receptov za jedi, ki so jim posebej pri srcu. Z veseljem ugotavljamo, kako raznolika in bogata je kulinarična dediščina treh dežel – Slovenije, Litve in Finske.

Posebna zahvala gre vsem, ki ste se odzvali našemu vabilu k zbiranju receptov jedi, ki jih najraje kuhate in jeste. Skupaj smo stkali mrežo zanimivih okusov, recepte treh dežel, ki jih objavljamo v tej knjižici.

Vabimo vas, da se podate na kulinarično potovanje skozi strani te zbirke ter raziskujete okuse, vonje in zgodbe, ki so jih naši bralci delili z vami. Vabimo vas, da preizkusite tudi recepte najljubših jedi bralcev iz pobratenih knjižnic v Litvi in na Finskem. Naj bodo ti recepti navdih za ustvarjanje in uživanje v dobri hrani ob družbi knjig, ki nas vedno povezujejo.

Vsi, ki ste prispevali recept, se oglasite v naši knjižnici, kjer vas čaka brošura. Ostali si jo lahko izposodite ali ogledate recepte TUKAJ.

Prijetno kuhanje in dober tek!

Recepti Pod Jelko
Recepti Miza