Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Javna Tribuna: Zlo formaldehida in fenolov, kako do rešitve

Plakat Tribuna Januar 2024

Javna tribuna se bo odvila v neposredni bližini industrijske cone Trata Škofja Loka, v prostorih KS Godešič, v torek 30, januarja 2024, ob 18. uri. Organizator tribune je Civilna iniciativa Moja Škofja Loka, ki vas vabi na posvet glede obremenjevanja zraka s formaldehidom.

S težavo izpustov snovi prve rakotvorne skupine je soočenih več krajev po Sloveniji. V Škofji Loki in Ilirski Bistrici smo se organizirali v civilnih iniciativah, ki si prizadevata tudi za prilagoditev in zaostritev okoljske zakonodaje.

Na dogodku bodo predstavljeni zdravstveni vidiki učinkovanja izpostavljenosti formaldehidu in pravni vidiki pomanjkljivosti pri metodologiji izvajanja monitoringa izpustov v okolje. Hkrati bo dogodek predstavitev strategije civilnih iniciativ za doseganje ničelnih izpustov snovi prve rakotvorne skupine v Sloveniji. Zagnali bodo tudi peticijo v podporo prizadevanjem za zakonsko zaostritev pogojev izpusta snovi prve rakotvorne skupine v okolje. S tem se Civilna iniciativa Moja Škofja Loka pridružuje prizadevanjem drugih lokalnih iniciativ za čistejši zrak v Sloveniji.

Vabljeni k udeležbi!