Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Projekt ‘RECEPTI TREH DEŽEL’ opažen na strokovnem knjižničarskem portalu Public Library News

Posnetek Zaslona 2024 05 13 092750

Veseli nas, da je naš projekt mednarodne izmenjave receptov, “Recepti treh dežel”, pritegnil pozornost svetovne javnosti na angleškem strokovnem knjižničarskem portalu Public Library News v članku “The reason for it”. Projekt, ki povezuje našo knjižnico s sestrskima knjižnicama iz Litve in Finske, je bil izpostavljen kot primer dobrih praks splošnih knjižnic v evropskem prostoru ter kot primer ustvarjalnosti in povezovanja med skupnostmi.

Nekaj o projektu: Zbirka receptov je plod sodelovanja med Knjižnico Ivana Tavčarja Škofja Loka ter našima pobratenima knjižnicama v Litvi (Občinska knjižnica Panevežys) in na Finskem (Splošna knjižnica Pyhajoen kirjasto). V okviru programa NAPLE SISTER LIBRARIES smo povabili obiskovalce omenjenih knjižnic, da delijo in sodelujejo pri izmenjavi receptov za jedi, ki so jim posebej pri srcu. Skupaj smo spletli mrežo zanimivih okusov, receptov iz treh držav, ki smo jih izdali v knjižici. Poleg tega smo v knjižnicah pripravili razstave, kjer smo predstavili recepte. Z veseljem smo ugotovili, kako raznolika in bogata je kulinarična dediščina treh dežel – Slovenije, Litve in Finske.    

Gre za izjemen dosežek, ki nas navdaja s ponosom, saj izpostavlja naše prizadevanje za povezovanje in krepitev mednarodnega sodelovanja. Hvala vsem, ki ste prispevali svoje recepte.

Vabimo vas, da recepte preizkusite in jih tudi delite s prijatelji v Sloveniji in po svetu.