Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Krajevna knjižnica Poljane

Poplave, ki so prizadele premnoge izmed vas, so uničile tudi  Krajevno knjižnico Poljane.

Knjižnice tako rekoč ni več. Ob pomoči domačinov – prostovoljcev smo knjižnico počistili, tisto malo gradiva, kar je ostalo pa preselili v skladišče Krajevne knjižnice Gorenja vas. Knjižnica Poljane bo do nadaljnjega zaprta. Za vse občane bomo dodatno odprli Krajevno knjižnico Gorenja vas in sicer po urniku knjižnice v Poljanah (sreda 13:00 – 19:00 in petek 11.oo – 17:00 ).  Obstoječi člani Krajevne knjižnice Poljane si lahko gradivo do ureditve novih prostorov v Poljanah izposojajo z isto izkaznico v Gorenji vasi in Škofji Loki brez doplačila članarine.

Gradivo, ki ste si ga izposodili v Poljanah vrnite v knjižnico v Gorenji vasi. V kolikor vam povodenj gradivo poškodovala, nas prosim pokličite v knjižnico v Gorenjo vas in se bomo o vsem dogovorili.

SREČNO vsem skupaj!

 

Krajevna knjižnica Poljane deluje že od leta 1980.  Začetki so bili zelo skromni, saj so knjižnični prostori merili le 20 m². Novembra 2008 je bila slovesna otvoritev obnovljenih prostorov, ki sedaj obsegajo kar 70 m².

Obiskovalcem je danes v svetli in urejeni knjižnici na voljo nekaj več kot 10.000 enot knjižnega in neknjižnega gradiva. V njej lahko prebirate okrog 20 različnih naslovov časopisov, ki si jih lahko tudi izposodite. V letu 2019 je imela 812 aktivnih članov.

Poleg tega izvajamo razne obknjižnične dejavnosti. Od oktobra do aprila je vsak prvi torek v mesecu ura pravljic, vsak tretji torek ustvarjalne delavnice, občasno pa v sodelovanju z zunanjimi sodelavci pripravimo predstavo za najmlajše. Dejavnosti so brezplačne in članstvo v knjižnici ni pogoj za udeležbo. Veseli smo obiska skupin iz bližnjega vrtca, predvsem pa vsakega novega bralca.

V knjižnici je omogočen dostop do interneta, nudimo storitev tiskanja kot tudi fotokopiranja gradiva.