Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Pokloni prijaznost in žarek luči

Založnik o knjigi:

Zgodba govori o deklici Koko in njenem prijatelju Medotu, ki je zelo plah in zaradi svoje ogromne pojave nima prijateljev v živalskem svetu. Koko si nadvse želi, da bi živali spoznale, da je Medo dober in prijazen, zato se odloči, da mu bo pri iskanju prijateljev pomagala.

Slikanica z ljubkimi celostranskimi ilustracijami, ki jo odlikuje bogato in skrbno izbrano besedišče, je čudovito darilo v božično-novoletnem času, saj  izpostavlja v današnjem svetu, polnem vedno večjega hrepenenja po materialnih dobrinah, pozabljene vrednote, kot so sočutje, dobrohotnost in prijaznost. Želimo si, da bi te vrednote našle mesto v zavesti in vsakdanu naših otrok, in da bi se otroci naučili dati prednost pozornosti in prijaznosti do sočloveka pred materialnimi dobrinami, obenem pa ne bi ničesar pričakovali v zameno. Pomembno spoznanje ob prebiranju zgodbe je, da nas materialne dobrine ne osrečujejo in si z njimi ne moremo kupiti prijateljstva, le osrečevanje drugih s srčnimi in nesebičnimi nematerialnimi pozornostmi in pomoč pomoči potrebnim nas delajo srečne.

Vodilo slikanice »Ko svet se stemni kakor zimske noči, pokloni prijaznost in žarek luči.«  bo v pomoč in uteho otrokom tudi v njihovem nadaljnjem življenju, zato je to spoznanje v rosni mladosti še toliko bolj pomembno.

Knjiga je namenjena otrokom od 3. do 9. leta.

Rezerviraj knjigo