Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Zvrst: leposlovje za otroke

Pokloni prijaznost in žarek luči

Založnik o knjigi:

Zgodba govori o deklici Koko in njenem prijatelju Medotu, ki je zelo plah in zaradi svoje ogromne pojave nima prijateljev v živalskem svetu. Koko si nadvse želi, da bi živali spoznale, da je Medo dober in prijazen, zato se odloči, da mu bo pri iskanju prijateljev pomagala.

Slikanica z ljubkimi celostranskimi ilustracijami, ki jo odlikuje bogato in skrbno izbrano besedišče, je čudovito darilo v božično-novoletnem času, saj  izpostavlja v današnjem svetu, polnem vedno večjega hrepenenja po materialnih dobrinah, pozabljene vrednote, kot so sočutje, dobrohotnost in prijaznost. Želimo si, da bi te vrednote našle mesto v zavesti in vsakdanu naših otrok, in da bi se otroci naučili dati prednost pozornosti in prijaznosti do sočloveka pred materialnimi dobrinami, obenem pa ne bi ničesar pričakovali v zameno. Pomembno spoznanje ob prebiranju zgodbe je, da nas materialne dobrine ne osrečujejo in si z njimi ne moremo kupiti prijateljstva, le osrečevanje drugih s srčnimi in nesebičnimi nematerialnimi pozornostmi in pomoč pomoči potrebnim nas delajo srečne.

Vodilo slikanice »Ko svet se stemni kakor zimske noči, pokloni prijaznost in žarek luči.«  bo v pomoč in uteho otrokom tudi v njihovem nadaljnjem življenju, zato je to spoznanje v rosni mladosti še toliko bolj pomembno.

Knjiga je namenjena otrokom od 3 do 9 let.

Rezerviraj knjigo

Nad in pod gladino jezera

Založnik o knjigi:

Gladina vode je kot ogledalo, v katerem se zrcali nebo. Toda pod svetlečo gladino je v senci skriti vodni svet številnih živali, od živahnih ribic in odraščajočih paglavcev, do bobrov, ki se potapljajo in iz dna pulijo koreninice. Te in številne druge skrivnosti čakajo, da jih odkrijemo … nad in pod gladino jezera.

Knjiga je namenjena otrokom od 3 do 8 let.

Rezerviraj knjigo

 

Božični pujs

Založnik o knjigi:

Jakec obožuje svojo igračo z imenom Dagi Pujs. DP je vedno z njim, v dobrem in slabem. Dokler se nekega božičnega večera ne zgodi nekaj strašnega – DP se izgubi. A božični večer je čas za čudeže in neverjetne dogodke. Večer, ko lahko oživijo vse stvari … J. K. Rowling je napisala ganljivo in napeto pustolovščino o dečkovi ljubezni do njegove igrače.

Knjiga je namenjena otrokom od 9. do 12. leta.

Rezerviraj knjigo

 

Srebrni deček

Založnik o knjigi:

Iz restavracije v vodnem stolpu izginjajo stvari. Aladin, Billie in Simona so odločeni, da bodo skrivnosti prišli do dna.  Ko Aladin v bližini restavracije opazi dečka v kratkih hlačah, ga preplavi nemir. Ali on krade hrano iz restavracije njegovih staršev? Zakaj je v kratkih hlačah, če je zunaj hud mraz? In zakaj v snegu ne pušča sledi? Trije prijatelji ne verjamejo v duhove, zdaj pa so vendarle v dvomih. Je deček povezan s stoletno lokalno legendo, ki še danes buri duhove?

Srebrni deček, neodvisno nadaljevanje romana Stekleni otroci, je bralni užitek za vse, ki obožujejo ščepec srhljivosti in kanček grozljivosti. Izpod peresa Kristine Ohlsson, ene najuspešnejših švedskih pisateljic kriminalnih romanov tako za odrasle kot za otroke. Tudi ta knjiga je prejemnica več literarnih priznanj.

Knjiga je namenjena otrokom od 10. do 14. leta.

Rezerviraj knjigo

Na otoku zakladov

Založnik o knjigi:

Dick, Julian in Anne se prvič odpravijo na počitnice k sorodnikom na morju. S sestrično George in njenim psom Timom raziskujejo skrivnostni otok z grajskimi razvalinami v Kirrinovem zalivu …

Legendarna serija, ki je po svetu prodana v več kot 100 milijonih izvodov. Zdaj v novi, sodobnejši preobleki in z osveženim prevodom, da bodo ob napetih pustolovščinah Juliana, Dicka, Anne, George in njenega kužka Tima uživale tudi nove generacije mladih bralcev. Navdušenje nad petimi prijatelji in njihovimi dogodivščinami bodo gotovo delili s svojimi starši, ki so zrasli s to serijo. Prijateljstvo in pustolovščine nimajo roka trajanja!

Knjiga je namenjena otrokom od 9. do 12. leta.

Rezerviraj knjigo

Tronci

Založnik o knjigi:

Napeta knjiga o ljubečem družinskem življenju, nesoglasjih med sošolci in prijateljstvu, polna topline zaupanja in sočutja.

Pisateljica Nataša Konc Lorenzutti in ilustratorka Ana Zavadlav se z veliko senzibilnostjo in humorja dotakneta vsakdanjega življenja otrok in njihovih odraslih.

Knjiga je namenjena otrokom od 9 do 12 let.

Rezerviraj knjigo

Lili – to sem jaz!

Založnik o knjigi:

Glavna junakinja Lili se v prvem poglavju predstavi, v naslednjih poglavjih pa bralca ponese v svoj svet zanimivih in zabavnih doživetij. Lili marsikdaj zabrede v težave in zdi se, kot da ne bo zmogla premagati vseh izzivov. Enkrat skrivnostno izgine njen dežnik in Lili pride domov čisto premočena! Stvari želi priti do dna in se poda na lov za iskanjem izginulega dežnika. Ji ga bo uspelo najti?  Nato se Lili spozna s pasjimi mladički in si zaželi svojega. A ne bo šlo tako zlahka. Oče jo postavi pred pomemben izziv. Bo uspela opraviti vse naloge in dobiti novega hišnega ljubljenčka? Pri dogodivščinah Lili pomagajo prijatelji in družinski člani, na katere se lahko vedno zanese. S kančkom pozitivnega razmišljanja mladega bralca ali bralke, ji bo zagotovo uspelo, kaj menite?

Knjiga je namenjena otrokom od 9 do 12 let.

Rezerviraj knjigo

 

Nekoč je bil pingvin

Založnik o knjigi:

Pingvin Pingo še nikoli ni videl knjige – nekega dne pa se je na ledeni gori znašla čudna listasta stvar … in spremenila njegovo življenje ter pingvine pripeljala do knjižnice, kjer jih čakalo še veliko čudnih listastih stvari, ki so jim popestrile in polepšale življenje.

Knjiga je namenjena otrokom od 3 do 8 let.

Rezerviraj knjigo

 

Zmajček Taj

Založnik o knjigi:

Zmajček Taj ni imel prijateljev, saj so se ga vsi bali. Potem pa je nekega dne v izložbenem oknu zagledal plakat, ki je vabil na medvedji piknik. Odločil se je, da bo izdelal medvedjo preobleko in se ga udeležil. A kaj kmalu se izkaže, da resnica vedno priplava na površje.

Predsodki in izključevanje so del vsakdana in včasih nam preprečijo, da bi spoznali nove prijatelje. Zgodba nam polaga na srce, naj sprejmemo ostale takšne, kakršni so. Obenem pa želi pokazati, da se prav dolgo ne moremo pretvarjati in izdajati za nekoga drugega, kar v resnici smo.

Knjiga je namenjena otrokom od 3 do 8 let.

Rezerviraj knjigo

Najlepši vrt

Založnik o knjigi:

V najbolj sivem mestu med vsemi sivimi mesti se je pojavil plakat »Tekmovanje za najlepši vrt v mestu«. Videli so ga otroci in odrasli in novica se je po malem širila od ust do ust. Na mestnih oknih in balkonih je bilo videti vedno več cvetja. Vrtovi, terase in dvorišča, pa tudi najbolj nepričakovani kotički so se domiselno oblekli v pisane barve. Ulice so postajale vedno bolj zelene. Parkirišča so se spreminjala v parke, v njih so se igrali otroci. Mesto se je okrasilo z zelenjem, barvami in vonjem po cvetju. Bližal se je dan razglasitve velike nagrade …

Knjiga je namenjena otrokom od 3 do 8 let.

Rezerviraj knjigo