Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Zvrst: leposlovje za otroke

Veveričji prepir

Založnik o knjigi:

Požrešni veverici Ciril in Metod sta tik pred zimo zagledali in si poželeli zadnji storž v gozdu, poln jedrc.

Ojoj! TEKMA SE ZAČENJA!

Do solz se boste nasmejali zgodbi o prijateljih, ki se učita deliti lastnino.

Knjiga je namenjena otrokom od 3. do 9. leta starosti.

Rezerviraj knjigo

 

Medved in klobuk

Založnik o knjigi:

Močna in slikovita zgodba dveh izjemnih ustvarjalk Anje Štefan in Ane Zavadlav, v kateri spremljamo hudomušnega medveda, ki ima nov, prelep rdeč klobuk. A nekega dne mu ga odpihne veter …

Knjiga je namenjena otrokom od 3. do 9. leta.

Rezerviraj knjigo

Kako strašna je (v resnici) tema

Založnik o knjigi:

Veliko otrok se boji teme in glavni junak te ljubke slikanice ni nič drugačen. Ko sonce začne zahajati in se sence vztrajno večajo, se veča tudi njegov strah. Kaj preži v Temi? In ali je Tema res tako strašna?

V tej slikanici s čudovitimi celostranskimi ilustracijami in stotinami izrezljanih luknjic spremljamo sicer neustrašnega fanta, ki pa se zelo boji teme, na njegovi poti do odkritja, da ni vse, kar se skriva v temi, grozno. Včasih zna biti celo čarobno. Navdihujoča zgodba o fantku, ki se sooči s temo, otroke ne le pomirja, ampak jih tudi spodbuja, da spregovorijo o svojih čustvih in skrbeh ter nudi odlično izhodišče za pogovor o strahovih in premagovanju le-teh. Izrezljane luknjice nudijo obilico zabave med branjem, hkrati pa tudi priložnost za poigravanje s sencami, saj jih lahko z lučko, ki jo ima danes že skoraj vsakdo tudi na telefonu, pripravimo, da zaplešejo na steni.

Knjiga je namenjena otrokom od 3. do 9. leta.

Rezerviraj knjigo

Zgodba iz soseske

Založnik o knjigi:

Dvanajsta knjiga ilustratorke Rocio Bonilla, ki je izšla pri Celjski Mohorjevi družbi, je očarljiva in zabavna zgodba o empatiji in čustvih, ki osvetljujejo življenje v skupnosti. Naključni dogodek povsem spremeni življenje v soseski, v kateri se sosedje do tedaj med seboj niso poznali in so se polni predsodkov raje brigali le zase. Imenitna pripoved o sobivanju in medsosedskih odnosih.
Slikanice Rocio Bonilla imajo po vsem svetu že več kot 300.000 bralcev. Tudi Zgodba iz soseske je že prevedena v več kot 20 jezikov. Avtorica je želela pripraviti projekt, ki bo govoril o izolaciji in pomanjkanju komunikacije kot posledicah načina sodobnega življenja v našem okolju, pa tudi o odnosu nezaupljivih ljudi in predsodkih – izkušnjah, ki smo jih po vsem svetu v »koronskih« letih doživljali na svoji koži. Tako je nastal portret sodobne družbe – soseske, v kateri živijo zelo različni protagonisti. Ker so ti protagonisti živali, nam to omogoča vzpostaviti čustveno distanco do obravnavanih tem, tako pa lažje spregovorimo o čemer koli – seveda tudi s pomočjo avtoričinega značilnega humorja.
Spoznamo vsakega od stanovalcev soseske in njegove razloge, zakaj nima stikov z drugimi sosedi. Vse dokler naključni dogodek ne izzove verižne reakcije, ki spremeni njihove odnose. Knjiga, po kateri bralci kar hrepenijo – mladi in starejši. Njeno dodano obilje pa so vrednote, ki vejejo iz nje: prijateljstvo, različnost, razumevanje, solidarnost, skupnost, sosedstvo in ekologija.

Knjiga je namenjena otrokom od 3. do 9. leta.

Rezerviraj knjigo

Preveč korenja

Založnik o knjigi:

Zajec OBOŽUJE korenje! V resnici ga obožuje tako zelo, da z njim v celoti napolni svoj brlog, in zdaj v njem ni več prostora niti zanj. Prijatelji zajcu priskočijo na pomoč in on jo z veseljem sprejme. Bo zajec zaradi kopičenja korenja izgubil vse svoje prijatelje ali bo še pravočasno spoznal, da je prijateljstvo pomembnejše?

Očarljiva slikanica pokaže, kako lahko s pomočjo prijateljstva premagamo vse težave, ki nam pridejo na pot – četudi sprva ni videti tako.

Knjiga je namenjena otrokom od 3. do 9. leta.

Rezerviraj knjigo

Pokloni prijaznost in žarek luči

Založnik o knjigi:

Zgodba govori o deklici Koko in njenem prijatelju Medotu, ki je zelo plah in zaradi svoje ogromne pojave nima prijateljev v živalskem svetu. Koko si nadvse želi, da bi živali spoznale, da je Medo dober in prijazen, zato se odloči, da mu bo pri iskanju prijateljev pomagala.

Slikanica z ljubkimi celostranskimi ilustracijami, ki jo odlikuje bogato in skrbno izbrano besedišče, je čudovito darilo v božično-novoletnem času, saj  izpostavlja v današnjem svetu, polnem vedno večjega hrepenenja po materialnih dobrinah, pozabljene vrednote, kot so sočutje, dobrohotnost in prijaznost. Želimo si, da bi te vrednote našle mesto v zavesti in vsakdanu naših otrok, in da bi se otroci naučili dati prednost pozornosti in prijaznosti do sočloveka pred materialnimi dobrinami, obenem pa ne bi ničesar pričakovali v zameno. Pomembno spoznanje ob prebiranju zgodbe je, da nas materialne dobrine ne osrečujejo in si z njimi ne moremo kupiti prijateljstva, le osrečevanje drugih s srčnimi in nesebičnimi nematerialnimi pozornostmi in pomoč pomoči potrebnim nas delajo srečne.

Vodilo slikanice »Ko svet se stemni kakor zimske noči, pokloni prijaznost in žarek luči.«  bo v pomoč in uteho otrokom tudi v njihovem nadaljnjem življenju, zato je to spoznanje v rosni mladosti še toliko bolj pomembno.

Knjiga je namenjena otrokom od 3. do 9. leta.

Rezerviraj knjigo

Nad in pod gladino jezera

Založnik o knjigi:

Gladina vode je kot ogledalo, v katerem se zrcali nebo. Toda pod svetlečo gladino je v senci skriti vodni svet številnih živali, od živahnih ribic in odraščajočih paglavcev, do bobrov, ki se potapljajo in iz dna pulijo koreninice. Te in številne druge skrivnosti čakajo, da jih odkrijemo … nad in pod gladino jezera.

Knjiga je namenjena otrokom od 3 do 8 let.

Rezerviraj knjigo

 

Božični pujs

Založnik o knjigi:

Jakec obožuje svojo igračo z imenom Dagi Pujs. DP je vedno z njim, v dobrem in slabem. Dokler se nekega božičnega večera ne zgodi nekaj strašnega – DP se izgubi. A božični večer je čas za čudeže in neverjetne dogodke. Večer, ko lahko oživijo vse stvari … J. K. Rowling je napisala ganljivo in napeto pustolovščino o dečkovi ljubezni do njegove igrače.

Knjiga je namenjena otrokom od 9. do 12. leta.

Rezerviraj knjigo

 

Srebrni deček

Založnik o knjigi:

Iz restavracije v vodnem stolpu izginjajo stvari. Aladin, Billie in Simona so odločeni, da bodo skrivnosti prišli do dna.  Ko Aladin v bližini restavracije opazi dečka v kratkih hlačah, ga preplavi nemir. Ali on krade hrano iz restavracije njegovih staršev? Zakaj je v kratkih hlačah, če je zunaj hud mraz? In zakaj v snegu ne pušča sledi? Trije prijatelji ne verjamejo v duhove, zdaj pa so vendarle v dvomih. Je deček povezan s stoletno lokalno legendo, ki še danes buri duhove?

Srebrni deček, neodvisno nadaljevanje romana Stekleni otroci, je bralni užitek za vse, ki obožujejo ščepec srhljivosti in kanček grozljivosti. Izpod peresa Kristine Ohlsson, ene najuspešnejših švedskih pisateljic kriminalnih romanov tako za odrasle kot za otroke. Tudi ta knjiga je prejemnica več literarnih priznanj.

Knjiga je namenjena otrokom od 10. do 14. leta.

Rezerviraj knjigo

Na otoku zakladov

Založnik o knjigi:

Dick, Julian in Anne se prvič odpravijo na počitnice k sorodnikom na morju. S sestrično George in njenim psom Timom raziskujejo skrivnostni otok z grajskimi razvalinami v Kirrinovem zalivu …

Legendarna serija, ki je po svetu prodana v več kot 100 milijonih izvodov. Zdaj v novi, sodobnejši preobleki in z osveženim prevodom, da bodo ob napetih pustolovščinah Juliana, Dicka, Anne, George in njenega kužka Tima uživale tudi nove generacije mladih bralcev. Navdušenje nad petimi prijatelji in njihovimi dogodivščinami bodo gotovo delili s svojimi starši, ki so zrasli s to serijo. Prijateljstvo in pustolovščine nimajo roka trajanja!

Knjiga je namenjena otrokom od 9. do 12. leta.

Rezerviraj knjigo